Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 07.09.2012.
15:40
Beta A

Dačić osudio napad u Zubinom Potoku

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je najoštrije osudio napad na pripadnike Kosovske policije u Zubinom Potoku i ocenio da je to akt uperen protiv srpskih interesa na Kosovu.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić
 

"To je alibi za napad na sever Kosova. Nema igre, u pitanju je opstanak Srbije. To nisu uradili Srbi nego kriminalci i oni koji time narušavaju interes Srbije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle sednice Republickog štaba za vanredne situacije.

Žbogar: Incident ukazuje na potrebu jače vladavine prava

Šef Euleksa Gzavije de Marnak
i Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar osudili su
incident na severu Kosova u kome je pucano na vozila Euleksa i Kosovske policije pri čemu je lakše povređena jedna policajka. Žbogar je incident u opštini Zubin Potok ocenio kao okrutno nasilje, i potvrda da na severu treba sprovesti jaču vladavinu prava, navodi se u saopštenju Misije EU na Kosovu.

"Oštro osuđujem ovo okrutno nasilje. Životi su bili ugroženi. Ovo oslikava i pojačava potrebu za snažnijom vladavinom prava na severu Kosova", rekao je Žbogar. Marnjak je u saopštenju uputio apel na sve koji imaju informaciju u vezi sa incidentom u ospstini Zubin Potok da kontaktiraju policiju. 

 

"Kako neko misli da Beograd ima povoljnu poziciju u pregovorima sa Prištinom ako puca na Kfor, Euleks i KPS. Srbija ne podržava taj besmisleni i kriminlani akt", rekao je premijer.

Dačić je rekao da će Srbija pružiti pomoć u hapšenju počinilaca i istakao da niko ne treba da se nada da će biti bezbedan ako pređe administrativnu liniju.

On je najavio da će Vlada Srbije razgovarati sa predstavnicima Srba na severu Kosova i istakao da napad ne predstavlja deo zajedničke politike nego kriminalni akt.

Policajac iz stanice u Zubinom Potoku lakše je povređen kada su nepoznate osobe pucale na vozilo u kojem se nalazio i vozilo Euleksa koje se kretalo iza njega.

Zamenik Regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić rekao je Beti da je policajac povređen od polomljenog stakla i dodao da je istraga tog slučaja u toku.

Incident se dogodio u selu Donje Varage oko 9.30.

POVEZANE VESTI

Petak 07.09.2012. 18:00
Овај лопов у покушају звани коферче, штити окупаторе, а осуђује борце за слободу од окупације. Е па коферче изгледа да је догорело до ноката, паре вам понестају, народ почиње борбу против окупатора и његових слуга и плаћеника, па сте се мало унервозили, пазите се да не поделите судбину начелника полиције и сарадника окупатора у окупираном Београду.
Petak 07.09.2012. 16:53
Ova njegova najstrozija "osuda" je isto kao kada bi se pravila anketa medju gradjanima i njihovim misljenjem o ovom dogadjaju...politicki bezvredno!!
Petak 07.09.2012. 18:41
Rece Dacic;Kako beograd da ima povoljnu poziciju sa Pristinom ako se puca na KFOR I KPS.A ja velim;Kako pristina ima povoljnu poziciju ako je dosada ubijeno 1000 Srba I maltretiranja ostalih,a da ne govorim o hiljadama raseljenih I prognanih,I o mnogim grobljima Srbskim porusenim????Strah me I da odem mislima dublje,tacno me strah.Moj Dacicu to tako ne ide,I jos nesto ako vec si za cijepanje Kosova,hocu da vidim granicu na pragu Pristine a ne na pragu Kosovske Mitrovice!Jeli ti jasno.CCCC
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online