Petak 07.09.2012.
15:40
Beta

Dačić osudio napad u Zubinom Potoku

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić
 

"To je alibi za napad na sever Kosova. Nema igre, u pitanju je opstanak Srbije. To nisu uradili Srbi nego kriminalci i oni koji time narušavaju interes Srbije", rekao je Dačić novinarima u Beogradu posle sednice Republickog štaba za vanredne situacije.

Žbogar: Incident ukazuje na potrebu jače vladavine prava

Šef Euleksa Gzavije de Marnak
i Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar osudili su
incident na severu Kosova u kome je pucano na vozila Euleksa i Kosovske policije pri čemu je lakše povređena jedna policajka. Žbogar je incident u opštini Zubin Potok ocenio kao okrutno nasilje, i potvrda da na severu treba sprovesti jaču vladavinu prava, navodi se u saopštenju Misije EU na Kosovu.

"Oštro osuđujem ovo okrutno nasilje. Životi su bili ugroženi. Ovo oslikava i pojačava potrebu za snažnijom vladavinom prava na severu Kosova", rekao je Žbogar. Marnjak je u saopštenju uputio apel na sve koji imaju informaciju u vezi sa incidentom u ospstini Zubin Potok da kontaktiraju policiju. 

 

"Kako neko misli da Beograd ima povoljnu poziciju u pregovorima sa Prištinom ako puca na Kfor, Euleks i KPS. Srbija ne podržava taj besmisleni i kriminlani akt", rekao je premijer.

Dačić je rekao da će Srbija pružiti pomoć u hapšenju počinilaca i istakao da niko ne treba da se nada da će biti bezbedan ako pređe administrativnu liniju.

On je najavio da će Vlada Srbije razgovarati sa predstavnicima Srba na severu Kosova i istakao da napad ne predstavlja deo zajedničke politike nego kriminalni akt.

Policajac iz stanice u Zubinom Potoku lakše je povređen kada su nepoznate osobe pucale na vozilo u kojem se nalazio i vozilo Euleksa koje se kretalo iza njega.

Zamenik Regionalnog direktora KPS-a Ergin Medić rekao je Beti da je policajac povređen od polomljenog stakla i dodao da je istraga tog slučaja u toku.

Incident se dogodio u selu Donje Varage oko 9.30.

2024 © - Vesti online