Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 06.09.2012.
10:13
Poliitika A

Tabaković: Diana Dragutinović je moj izbor

Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, rekla je za "Politiku” da su viceguverneri koje je predložila, a to su: Ana Gligorijević, Diana Dragutinović i Veselin Pješčić, nisu sporni.

Viceguverneri njen izbor: Jorgovanka Tabaković, guverner Nardone banke Srbije
 

"Viceguverneri su moj izbor i na te predloge nisam imala nikakve primedbe, ni sugestije. Sigurna sam da će svako ko se iole razume u monetarnu politiku i bankarstvo potvrditi nesporne kvalitete predloženih kandidata", rekla je Tabakovićeva.

Gligorijevićeva i Dragutinovićeva i sada obavljaju funkcije viceguvernera, a Veselin Pješčić je zaposlen u NBS i bio je direktor sektora za monetarne operacije.

Ostaje na istom mestu: Diana Dragutinović

Greška u koracima, odnosno nedovoljna komunikacija, to je razlog zakazivanja i brzopoteznog otkazivanja sednice Skupštine Srbije, na kojoj je trebalo da se raspravlja o izboru tri viceguvernera Narodne banke Srbije, tvrde u vladajućoj koaliciji. Kandidati koji su predloženi za funkcije u NBS biće izabrani možda već do kraja ove ili iduće nedelje, kažu naprednjaci.

Nema sukoba

Naprednjak Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora, rekao je za "Politiku”, da nema nikakvih sukoba u vladajućoj koaliciji.
"Rešili smo da sačekamo da iz vlade stignu neki zakonski predlozi, pa da onda zakažemo sednicu sa nekoliko tačaka dnevnog reda, pa smo predlog povukli", rekao je Babić.

Sednica sa samo jednom tačkom dnevnog reda „izbor viceguvernera NBS-a” trebalo je da bude održana u četvrtak, ali je u sredu otkazana. U obrazloženju za otkazivanje navedeno je da je „grupa od 122 poslanika, na čiji zahtev je sednica bila zakazana, povukla zahtev za njeno održavanje”.

Zakazivanje, pa otkazivanje sednice, propraćeno je nezvaničnim informacijama da su socijalisti napravili problem zbog toga što nisu konsultovani o kandidatu. U SPS-u su rekli da su to "budalaštine”.

"Da smo imali rezerve prema predlogu ne bismo potpisali zahtev za zakazivanje sednice, a potpisali smo ga", naveli su socijalisti.

Oni tvrde da su „naprednjaci predlagali vanrednu sednicu”.

"Mi smo stavili potpise na predlog, a onda su oni povukli predlog, što je, verovatno, rezultat nedovoljne komunikacije".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.09.2012. 13:06
he he he ... pa zar je neko sumnjao da će "svetska banka" da dozvoli da nema čoveka na ključnoj poziciji? dovoljno je pročitati biografiju dragutinović dijane i sve je jasno.... he he he...
Četvrtak 06.09.2012. 15:41
Dobri izgovori da se jedno po jedno vrate svi od ranije.
Četvrtak 06.09.2012. 14:48
Je l' može da mi neko kaze nešto više o g-dinu Pješiću?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online