Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 27.06.2014.
09:11
Beta A

Premijer poručio: Dačiću, ili si vlast ili opozicija

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću da njegova Socijalistička partija Srbije ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluči da li će biti u vlasti ili u opoziciji.

SPS ne može da sedi na dve stolice: Aleksandar Vučić i Ivica Dačić
 

Kako prenosi list Blic, Vučić je takav stav saopštio na sednici Vlade Srbije, nakon što je funkcioner SPS-a Branko Ružić kritikovao Vladu i Vučića zbog smena u policiji i sukoba sa nekim ambasadorima.

"Jasno sam poručio Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo... Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči - hoće li biti deo

vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo", rekao je Vučić za Blic.

Vučić je ocenio da Srpska napredna stranka nijednim postupkom nije zaslužila da se pojedini funkcioneri SPS tako ponašaju prema njoj.

"Na istoj sednici Vlade rekao sam i da ako se SPS ovako ponaša prema SNS kada ima pet puta manju podršku u javnosti, onda mogu samo da zamislim šta bi sve govorili o nama i šta bi nam sve radili kada bi SPS imao pet puta veću podršku od SNS", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da Dačić nije reagovao na te opaske već da je ćutao.

Socijalisti moraju imati jednu politiku

U izjavi za Blic, Dačić je rekao da je stav socijalista o učešću u Vladi bio donesen jednoglasno i da mora da snosi ličnu odgovornost onaj ko iznosi drugačije stavove.

"Svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi lični stav koji nema veze sa partijom. Za lični stav svako mora da snosi ličnu odgovornost. Uostalom, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku", rekao je Dačić.

On je potvrdio da je sa Vučićem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS ali nije želeo da iznosi detalje.

"Šta imam da kažem rekao sam njemu, Vučiću", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 27.06.2014. 09:25
prskotine u lažiranij koaliciji očigledno postaju sve veće...do jeseni najkasnije,i ode ova bagra
Petak 27.06.2014. 09:54
"Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je prvom potpredsedniku Vlade Ivici Dačiću da njegova Socijalistička partija Srbije ne može da sedi na dve stolice i da treba da odluči da li će biti u vlasti ili u opoziciji." Ово исто треба да важи и на нивоу спољне политике ,,,,АЛИ, ово је наш вођа казао, тако да од тог посла нема ништа.
Petak 27.06.2014. 09:31
Deciji vrtic za predskolski uzrast.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online