Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Sreda 05.09.2012.
17:27 >> 22:19h
Novi magazin A

Dodik: Srbija bi trebalo da traži sever Kosova i prizna ostatak

Da je kojim slučajem lider u Srbiji, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bi imao rešenje za Kosovo. Naime, Dodik smatra da je sever Kosova realnost i da bi Srbija trebalo da traži da taj njegov deo ostane u Srbiji, uz prihvatanje ostatka pokrajine kao države, pod uslovom da se, kako kaže, očuvaju nacionalni spomenici.

Sever Kosova je realnost i Srbija bi trebalo da traži da taj njegov deo ostane u Srbiji, a da ostatak pokrajine prihvati kao državu, uz uslov da se očuvaju nacionalni spomenici
 

- Srbija treba da izađe i međunarodnoj zajednici ponudi: “Sever Kosova ostaje u Srbiji. Spremni smo da ostatak Kosova prihvatimo kao državu, uz uslov da se očuvaju nacionalni spomenici”. Ali, ranije je bilo bolje vreme za to. S druge strane, Srbiji mora biti jasno, vraćanje u političkom smislu je nemoguće. Nije to samo kako u Srbiji predstavljamo da je to samo gubitak. Možda to možemo posmatrati nekim darom i, naravno, zaštititi svoje interese. Baviti se Kosovom samo na ovaj način - ne želim da donosim odluke jer će me istorija zapisati kao negativnog tipa u toj situaciji – ali moraju

Dodik i Baja Mali Knindža pevali pod šatrom

se svi okupiti, videti šta je realnost i završiti tu priču. Sever Kosova je realnost, rekao je Dodik za Novi magazin.

Ili je bila realnost u jednom trenutku?

Ili je bila, ali neke stvari možemo da vratimo. Ako je ovako, zalažem se da nikada ne priznamo Kosovo. Ne možete da pristanete, jer sutra će vam doći neki drugi da odvale drugi dio teritorije i šta onda? Neke se stvari moraju poslati kao poruka.

Zašto Dodik viče?

Otkud ta suvišna agresija kod vas?

Živim u maloj političkoj sredini i ako nisam glasan i ako ne vičem neće me čuti. Da ne vičem možda ne bih došao ni do vas.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.09.2012. 17:28
Ево и овај полудео.
Sreda 05.09.2012. 17:56
Šta se čudite? Zar ste zaboravili ko je Dodik i ko ga je doveo na vlast u RS? Od početka je on židovski agent, koji radi za američki interes. Srbe kupuje jeftinom retorikom, ali nikada ništa konkretno nije poduzeo. Nije vratio nadležnosti RS prenesene na BIH, nije obnovio vojsku RS, nije raspisao referendum o nezavisnoasti RS. Javno je podržavao Tadića tokom izbora u Srbiji. Dokumentaciju o Jasenovcu je predao američkim židovima. Prijatelj je Biljane Plavšić, sa kojom je rušio legitimnog predsjednika RS Radovana Karadžića. ITD
Sreda 05.09.2012. 21:43
Kosovo je Srbija, ali mi ne treba bez Srba i ovako nakrcano Šiptarima. Sever Kosova i još neke enklave treba braniti svim sredstvima, jer tamo kad hodam ulicom oko mene su Srbi i srpska deca. Ovo pitanje je veoma teško i Dodik to zna. Uzeo bi on celo Kosovo i vratio Srbima, ali ni on ne zna šta sa 1,5 mil. šiptara. Eto, tvoja zemlja, a nije tvoja, jer neki drugi hodaju ulicom. Ko nije hodao tim Kosovskim ulicama i ne može da shvati kako je Srbima teško. Ko ima bolji predlog od Dodika, neka se izjasni, ali neka pazi na reč 'zločin'. Ne bi se nikad mogli oprati. Zato, priče su jedno, a stvarnost i realnost je nešto drugo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online