Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Sreda 05.09.2012.
17:27 >> 22:19h
Novi magazin A
Da je kojim slučajem lider u Srbiji, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bi imao rešenje za Kosovo. Naime, Dodik smatra da je sever Kosova realnost i da bi Srbija trebalo da traži da taj njegov deo ostane u Srbiji, uz prihvatanje ostatka pokrajine kao države, pod uslovom da se, kako kaže, očuvaju nacionalni spomenici.
Sreda 05.09.2012.17:57
Zasto je poludeo? Realno i da nam vrate celo Kosovo sta cemo sa 1.3 miliona siptara, zelis da demokratskim putem dodju na vlast u Srbiji, da mogu da se naseljavaju gde zele po Srbiji? Oni se razmnozavaju kao zecevi za 50 godina bi nas ugusili. Treba biti realan i sagledati situaciju na terenu i u svetu, svi ovde komentarisu ali bi retko ko poslao svog sina jedinca da ide u rat sa siptarima. Nista bolje nije bilo ni 98-99 gde su se vecina sakrivali van kuce da ne idu na mobilizaciju ili da ih ne nadje vojna policija. Podela Kosova je jedino resenje!
Sreda 05.09.2012.18:31
Bilo nekad brate.Danas od te price nema nista. Zapadni interes je i bio da se Srbiji ponudi 7% od pocetka, posto oni dobivaju ekonomsku satisfakciju iz ostatka, a Srbiju guraju u NATO. Velika je greska ako Srbija pristane na 7%, cak i indirektno kao sta je dosad radio Tadic.Ono sta je napravljeno do sada treba da Srbi okrenu u svoju korist i preslika na ostatak pokrajine, Kostunicinih 18 opstina.Ostatak ce neminovno da resi sukob, jer mirnog resenja ne moze da bude bez katastra , a tamo stoje neke druge brojke na hartiji. Dodik pokusava da kao mason bude dobar s Amerima, zato i je jos tamo gde je, ali Srbi ne smeju da pristanu na reciprocitet ostatka Kosmeta za RS iz vise razloga.
Sreda 05.09.2012.18:45
Ono sta je moguce je da se kima glavom jos kratko dok se radi s Rusima i priprema armija i privreda za rat, da se onda iskoristi status Severa i isto trazi za ostatak opstina i crkvenu svojinu ili da se udje vojskom na Kosmet. Zapadnjacima ukazati identicne standarde za koje se zalazu, a to je sloboda samoopredelenja naroda, privatna svojina. Albancima je dato pravo na secesiju svog dela iako nisu narod u Srbiji. Ozbiljna drzava ne sme da pristane na ucene jer time potkopavamo samo interese nama bliske buducnosti i buducnosti saveznika Kine i Rusije koje i jesu krajnji cilj presedana.Narod je dole izdrzao do sada i jos ce ali mu to treba reci javno, posto KFOR ne sme da dozvoli krvoprolice.
Sreda 05.09.2012.18:52
Necemo morati jos dugo da cekamo, kad bi vladali svojom obavestajnom sluzbom, koja moze da digne na noge i Makedoniju i Crnu Goru. Albanija ce da sigurno udje u rat, posto joj se ukazala jedina prilika u istoriji koju ne sme da ne sikoristi.To treba mi da iskoristimo i vratimo Skadar pod svoje.Za sve one hiljade sta su pale da bi bio slobodan od Turaka. NATO ce na granicu Izraela sigurno i to je trenutak koji ce da iskoristi i cika Vlada i mi. Oni osecaju nervozu i zato zure jer trebaju cisto stanje na Balkanu od KOJEG SRBIJA NEMA ali bas NISTA.Pogledaj zaduzenja ostalih zemalja pridruzenih 2004 nekad i danas, siguran gubitak identiteta i trilione u rudama, udaljavanje od pravih saveznika.
Sreda 05.09.2012.19:14
A sto se ti ne raznozavas,pa da treba se ici na odmor u Grcku I Tursku naravno,ili mozda u Egikpat jebo te bre,hej Sahara folovi golovi.Umjesto da ostanes kuci I djecu pravis ti drugima biznis pravis.SRAMOTA!A svi govore eh "bijela kuga".Dao bi ja vama kugu po nosu.Nebi meni prosli granice sigurno ti ovo kazem.
Sreda 05.09.2012.22:37
Svojim očima nismo mogli verovati da se predsednik jedne minorne partije koja sebe naziva Socijalistička Partija Srbije Ivica Dačić zalaže za podelu KIM. Izjavio je ( citiramo “Pravdu” od 16.05.2011. da je " podela KIM jedino rešenje" ). Baš bi nas bilo briga da mu je to tata ostavio u amanet, pa sa svojom zemljom može da radi šta hoće. Očito da je to stav vladajuće većine, bez koje niko ne bi ni smeo da pomene predaju KIM šiptarskim zlikovcima. Ovakvom izjavom, da vladajuća većina drugačije misli, Dačić bi dobio šut u zadnjicu i bio naglavačke izbačen iz Vlade, bez obzira na dalje posledice po Vladu.
Sreda 05.09.2012.22:51
PRIŠTINA – Ambasador Nemačke na Kosovu Hans Diter Štajnbah izjavio je da njegova zemlja podržava ulazak Kosova i Srbije u EU kao dve odvojene države i procenio da će, tokom približavanja Srbije Uniji, Beogradu biti postavljeno pitanje priznavanja Kosova.
Sreda 05.09.2012.22:53
„Negde u procesu ulaska zemalja u regionu u EU biće postavljeno pitanje nezavisnosti Kosova. Mogu da vam garantujem da EU nikada neće primiti dve države koje ne priznaju jedna drugu”, rekao je odlazeći nemački ambasador u intervjuu prištinskom listu „Koha ditore”. Štajnbah je rekao da goruće pitanje severnog dela Kosova, kroz izvesno vreme, treba postaviti u dijalogu Beograda i Prištine.
Sreda 05.09.2012.22:54
„U jednom trenutku u budućnosti, sever treba da bude deo dijaloga. Ne u smislu odvajanja ili nešto slično tome, već u smislu stvaranja uslova života za Srbe na severu Kosova, u smislu prihvatanja pravila države Kosovo”, precizirao je Štajnbah. Nemački diplomata ne misli da postoji rizik da stvaranje države na Kosovu ne uspe.
Sreda 05.09.2012.22:56
„Ne, jer je Kosovo sada priznato od 76 zemalja. Znam da je proceš priznavanja usporen malo, ali verujem da će biti novih priznanja”, rekao je Štajnbah. On je, takođe, rekao da će se Nemačka usprotiviti kad god neko govori o „ugrožavanju suvereniteta, ideji podele i menjanju granica Kosova”. Prema njegovim rečima, Nemačka je uverena da samo sigurne granice u ovom regionu mogu doneti stabilnost na Balkanu, ali i u Evropi.
Sreda 05.09.2012.22:57
Da li je ikome još potrebno objašnjavati šta nas čeka ako i dalje žuta koalicija i njeni sateliti insistiraju na paroli koja će uništiti Srbiju, njene građane i ceo srpski narod: "EVROPA NEMA ALTERNATIVU." Neka znaju da samo Srbija nema alternativu.
Sreda 05.09.2012.17:42
Jok moze Srbija da uradi obrnuto otcepi "ostalo" i prizna nezavisnost severa e to moze.Pa kako sa tom idejom iz kamenog doba?
Sreda 05.09.2012.17:56
Šta se čudite? Zar ste zaboravili ko je Dodik i ko ga je doveo na vlast u RS? Od početka je on židovski agent, koji radi za američki interes. Srbe kupuje jeftinom retorikom, ali nikada ništa konkretno nije poduzeo. Nije vratio nadležnosti RS prenesene na BIH, nije obnovio vojsku RS, nije raspisao referendum o nezavisnoasti RS. Javno je podržavao Tadića tokom izbora u Srbiji. Dokumentaciju o Jasenovcu je predao američkim židovima. Prijatelj je Biljane Plavšić, sa kojom je rušio legitimnog predsjednika RS Radovana Karadžića. ITD
Sreda 05.09.2012.18:44
Pravi politicar ne kaze uvijek ono sto misli pa tako i ovo ne mora da znaci da on tako misli nego da vidi kako ce odredjeni krugovi reagovati..biti strpljiv i postojan kano klisurina,,,i sve ce sjesti na svoje,,nema zurbe,,,nego laganini..
Sreda 05.09.2012.20:03
I jel ima još neko ko ne vidi da ovaj smrad radi za amere? Posle onolikog velikosrpskog laprdanja samo američka marioneta može ostati na vlasti, svako drugi bio bi smenjen. Za 2 god. su izbori i tu mu je kraj puta, moraće ameri da traže novog slugu da nastavi upropaštavanje RS.
Sreda 05.09.2012.21:25
Čekajte malo, za koga se to Dodik bori u Bosni? Pa bori se za Srbe koji su tamo ginuli i opstali i imaju pravo na svoju zemlju. Tamo je, dragi moji, skoro 1,5 miliona Srba iz Bosne i Hrvatske. Koliko je Srba trenutno na Kosovu i koliko bi ih bilo da se vrate, i kad bi svi hteli da se vrate. A gde da se vrate? Da hodaš sam okružen sa najmanje 50 šiptara. Teško je biti Srbin na Kosovu. Kako da vratimo Kosovo, a da nestane 1,5 i više miliona šiptara. Ko će da mi odgovori na to? Dok su se šiptari množili mi smo govorili Kosovo je Srbija.
Sreda 05.09.2012.21:43
Kosovo je Srbija, ali mi ne treba bez Srba i ovako nakrcano Šiptarima. Sever Kosova i još neke enklave treba braniti svim sredstvima, jer tamo kad hodam ulicom oko mene su Srbi i srpska deca. Ovo pitanje je veoma teško i Dodik to zna. Uzeo bi on celo Kosovo i vratio Srbima, ali ni on ne zna šta sa 1,5 mil. šiptara. Eto, tvoja zemlja, a nije tvoja, jer neki drugi hodaju ulicom. Ko nije hodao tim Kosovskim ulicama i ne može da shvati kako je Srbima teško. Ko ima bolji predlog od Dodika, neka se izjasni, ali neka pazi na reč 'zločin'. Ne bi se nikad mogli oprati. Zato, priče su jedno, a stvarnost i realnost je nešto drugo.
Četvrtak 06.09.2012.10:14
Ne znam više šta nije jasno.Pravo može biti pogaženo silom,ali ne zauvek.Komunisti su oduzimali imovinu,pa je neko 60 godina posle toga MORA da vrati pravim vlasnicima ili njihovim naslednicima.Isto tako,bitno je samo ne priznati nezavisnost Kosova,pa će doći dan kad se ono MORA vratiti Srbiji.Ako se"neko"bude tome protivio...ima i tad leka-PRINUDNO ISELJENJE uz "sudske izvršitelje".A ovo o čemu Dodik govori...Bolje da se to "proba" kao predlog iz Banjaluke,nego iz Beograda.Čist"probni balon".Mada opasan-mogli bi ga i prihvatiti. Pametnom politikom...jednog dana...i CELA Srbija..i Republika Srpska..i Republika Srpska Krajina..mogu biti opet zajedno,mada teško u okviru centralizovane države!
Četvrtak 06.09.2012.13:32
To je jedino resenje. Jesam nacionalista, ali treba razmisljati realno. Da nam danas kazu, evo Kosovo je opet u ustavnom okviru Srbije mi bi propali. Takva propast ceka Makedoniju. Teritorija na kojoj zivi 2 miliona Siptara kojima se rapidno povecava natalitet, moze biti samo problem za Srbe i Srbiju. Tolikoj nacionalnoj manjini stalno bi se morali praviti neki ustupci. Sada ima i nekih zaludjenika koji kiazu, ajde da ih proteramo preko Prokletija, a bajke Srbiji vise ne trebaju. Sever Kosova + poseban status za manastire + razmena stanovnistva iy preseva i bujanovca sa Srbima koji zive juzno od Ibra.Treba se okrenuti novim mogucnostima i buducoj velikoj Srbiji, koju ce ciniti Srbija...
Četvrtak 06.09.2012.13:36
.... Republika Srpska, Crna Gora i deo Makedonije kada u toj drzavi dodje do raspada. Okrenuti se ekonomiji i razviti sve srpske zemlje a najvise onu sa najvecim potencijalom, Srpsku Vojvodinu. Kada postanemo ekonomski mocni, niko vise nece da sme tako lako da pokusa da nas raskomada. Ziveo Srpski narod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)