Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 02.09.2012.
17:02 >> 18:51h
Beta A

Završen Aeromiting u Batajnici: Vučić zadovoljan

Vek postojanja srpske avijacije obeležen je danas međunarodnim aeromitingom "Batajnica 2012", a veliki broj posetilaca na Vojnom aerodromu u Batajnici kod Beograda pratio je učesnike iz 16 zemalja. Miting je trajao osam sati, a manifestacija je počela izložbom maketara i predstavljanjem ultralakih i radio kontrolisanih letelice

Najatraktivniji je bio letački program: Posetioci mogli da vide i defile (nalet) nekoliko desetina aviona i helikoptera
 

Najatraktivniji je bio letački program u okviru kojeg su posetioci mogli da vide defile (nalet) nekoliko desetina aviona i helikoptera Vojske Srbije. Posetioci su mogli da vide i najmodernije avione poput švedskog Gripena, ruskog Mig-29 M2, Jurofajtera, francuskog Rafala, američkog F-16 i druge. Svoje umeće predstavila je i ruska akro-grupa "Striži" koja leti na avionima Mig-29.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je aeromiting "Batajnica 2012", kojim je obeleženo 100 godina srpske avijacije, postigao izvanredan uspeh i zahvalio Vojsci Srbije na prikazanom znanju i veštinama. Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je manifestacija prošla bez incidenata i uz učešće gotovo svih najboljih aviona na svetu, što, kako je istakao, na najbolji način predstavlja Srbiju.

Pročitajte još:

* Piloti: Defile aviona oduševio publiku u Batajnici

* "Vlada da osnaži odbranu zemlje"

Govoreći o mogućnostima nabavke novih aviona za Vojsku Srbije, on je rekao da je država, pre svega, orijentisana na razvoj domaće odbrambene industrije i razvoj i prodaju domaćeg naoružanja.

"Kada budemo imali dovoljno novca, onda ćemo krenuti u nabavke. Postoje  razmišljanja i predlozi, ali prvo treba nešto da zaradimo, pa da nešto kupimo", rekao je Vučić.

Miting na aerodromu u Batajnici oduševio ministra odbrane Aleksandra Vučića

Ministar odbrane je rekao da je miting bio izvanredna prilika i za promociju novog domaćeg školskog aviona Lasta, i dodao da su već uspostavljeni određeni kontakti s nekim zemljama čiji su predstavnici zainteresovani za posetu fabrici Utva u Pančevu.

Prema njegovim rečima, biće nastavljena ulaganja u razvoj infrastrukture u vazduhoplovstvu, što će omogućiti da do kraja godine na batajničkom aerodromu budu završena dva objekta za smeštaj tehnike.

Sa ulaznicama 74.000 posetilaca

Vučić je naveo i da je mitingu prisustvovao najveći broj građana do sada, koji su došli da vide ne samo strane već i domaće avione.

Govoreći o poseti na mitingu, on nije želeo da napravi procenu, ali je rekao da su mu piloti rekli da je taj broj prevazišao prethodni skup 2009. godine. Vučić je rekao da je do 11 sati, do kada su posetioci ulazili sa ulaznicama, kroz kapije prošlo 74.000 ljudi, ali da je najveći broj ljudi došao posle toga.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.09.2012. 19:05
nato je procenio da ce ovde srbi zaboraviti sve o 1999-toj godini za jedno 25 godina, nadam se da su ,13 dodina posle, dosli do zakljucka da je ta procena pogresna - usa je od nas napravio dozivotne krvne neprijatelje...
Nedelja 02.09.2012. 20:42
E samo nek je vucici zadovoljan..verovatno i njegov drug nikolici.Jadna Srbijo, na sta si spala..Pola naroda u nekim partijama tj mafijaskim organizacijama, nada se da ce da ih zaposle tamo gde se nista ne radi a prima plata..70 godina vas isti lazu.Bez rada i motike nema berbe i hrane.Svi ostali vas lazu.Nek vam je Bog u pomoc i molim dijasporu da ne salje ni jedan dinar i ne pomaze Sluzbu i njene partije na vlasti i..najvaznije..svojim donacijama ne odlaze budjenje i osvescenje Srpskog Naroda.Sve sto posaljete sada, produzuje propast naseg nam Roda
Ponedeljak 03.09.2012. 06:25
Najvažnije da vam je Vučić zadovoljan , on sad vedri i oblači.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online