Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 29.08.2012.
05:25
Alo A

Nikolić se na Dedinje uselio sa ikonama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić skućio se u Užičkoj 23, a iako je vila koja mu je dodeljena kompletno nameštena, šef države je udesio prostor po svom ukusu.

Useljenje: Dragica i Tomislav Nikolić

Kako saznaje beogradski Alo, među prvim stvarima koje je Tomislav Nikolić uneo u novu rezidenciju u Užičkoj 23 su ikone svetaca Dimitrija i Petra, koje porodica Nikolić slavi. Na novu adresu su useljene i dečje igračke kojima će se njegovi unučići igrati kad dođu dedi u posetu.


Nikolić i njegova supruga Dragica su se uselili u vilu na Dedinju pre desetak dana. Iz svog stana na Novom Beogradu nisu selili komade nameštaja, ali su sa sobom poneli svoje lične stvari, poput knjiga, suvenira, porodičnih fotografija...

"Rezidencijalni objekat koji je predsedniku dodeljen će u narednom periodu biti njegov dom. Kao svaki pobožan čovek, među prvim predmetima koje je uneo u kuću bile su ikone svetaca koje porodično slave. Poznato je da je Nikolić svoju krsnu slavu Mitrovdan preneo na svog sina, a da on kao preslavu obeležava Petrovdan. Njihov stan na Novom Beogradu je bio pun igračaka, jer imaju petoro unučadi, pa su se na novu adresu preselile i brojne lutke, autići, bojanke... ", kaže izvor „Alo!“ blizak predsedniku.

Stan ostaje prazan

Kako saznajemo, u stanu na Novom Beogradu u kom je Nikolić do nedavno živeo sa suprugom, za vreme njegovog mandata, niko neće stanovati, jer se stan, kako kažu u Nikolićevom okruženju, neće izdavati.

Podsetimo, stan od 156 kvadrata Nikolić je, kao predsednik Srpske napredne stranke i poslanik u parlamentu Srbije, platio čak 390.000 evra. On je tada objasnio da je stambeno pitanje rešio prodajom manjeg stana i kreditom od 200.000 evra, ali je time zaintrigirao javnost koja se pitala kako finansijski izdržava rate, s obzirom na to da je u tom trenutku imao 58 godina, a prema uslovima kreditiranja, poslednja rata morala bi biti isplaćena do 65. godine korisnika.

Nikolić se tek posle tri meseca od stupanja na dužnost preselio u vilu u Užičkoj 23 i koristiće je i kao radni i kao stambeni prostor, objašnjavaju u Predsedništvu. U međuvremenu, objekat je okrečen, sređena je fasada i napravljen je novi raspored.

Kako kažu u Predsedništvu, Nikolić je od početka mandata insistirao da se što pre preseli, jer zbog mera bezbednosti remeti komšiluk, ali je čekao na adaptaciju objekta.


"Obezbeđivati predsednika podrazumeva zaustavljanje saobraćaja u celom kvartu svaki put kad odlazi od kuće i dolazi kući, legitimisanje posetilaca njegovih komšija... Zato je insistirao da se što pre odseli, ali je trebalo adaptirati vilu za stanovanje i njegove radne aktivnosti", kaže sagovornik beogradskog dnevnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.08.2012. 09:18
To je njegova licna stvar sto se on sa ikonama preselio...covek postuje sve ono sto je jos kad je rodjen nasledio u vaspitanju od svojih i glupo je sada mu drzati predavanje o tome samo Srbi slave slavu da samo Bog postoji a sveci i slavljenje , sve je izmisljeno...I kod mene kad je neko dolazio u stan dnevna soba mi je vise licila na crkvu jer mi je otac dok je bio ziv i domacin tako zahtevao i s tim ubedjenjem i umro...posecujuci i ovde poznanike videla sam brojna verska obelezja i nikom zbog tog ne zameram...nek svako postuje svoje...
Sreda 29.08.2012. 10:37
Poštujem svece i ikone, ali teško će Nikolić da od njih izmoli neki povoljan kredit
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online