Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 25.08.2012.
14:50
Danas A

Tomislav Nikolić nestao s radara

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je na godišnjem odmoru, ali niko ne zna gde se on tačno nalazi, čak ni njegovi najjbliži saradnici, piše dnevni list "Danas".

Predsednik letuje inkognito, javnost ne zna gde je
 

Niko od najbližih saradnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića ne zna gde se on poslednjih desetak dana tačno nalazi. Jedino što je poznato jeste da je godišnjem odmoru, ali niko na Andrićevom vencu sa sigurnošću ne može da tvrdi gde Nikolić provodi letovanje.

Miroslav Latinović, šef predsednikovog kabineta, rekao je za "Danas" da Tomislav Nikolić nije u Srbiji, s tim da ne zna gde je tačno otputovao, budući da je i on sam nedelju dana ranije otišao u Bosnu i Hercegovinu na odmor.

"Toma se malo nećkao da li uopšte da ide na odmor, ali je umor ipak učinio svoje, pa se odlučio bar na desetodnevno letovanje. Možda će vam zvučati čudno, ali stvarno ne znam gde je otputovao. Pre pet dana smo se čuli. Tada sam ga obavestio da je stigao poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da se susretnu 11. septembra u Sočiju. Telefonirao sam mu jer je poziv stigao na moju adresu. Iako smo se čuli, nisam ga pitao gde se nalazi. Znam samo da je predsednik trebalo da bude odsutan iz Beograda do utorka, 28. avgusta, ali da je sam odlučio da se vrati dva dana ranije, u nedelju. Već u ponedeljak ga čekaju susreti sa ambasadorima", objasnio je Latinović.

Za razliku od šefa kabineta, koji je bez dvoumljenja obelodanio da je njegov pretpostavljeni na kraćem godišnjem odmoru, nadležni u Pres službi Predsedništva već danima ignorišu zahteve "Danasa" da obaveste javnost o tome gde se zapravo nalazi jedini direktno izabrani politički predstavnik građana Srbije, predsednik Republike.

Na pitanje da li je tačno da je šef države otišao u Tursku na letovanje, početkom ove nedelje zaposleni u Pres službi su rekli da je Nikolić u Srbiji, ali da se poslednjih dana dana nije pojavljivao u Predsedništvu. Posle ponovljenog poziva i pitanja da li je predsednik počeo da dolazi na posao, stigao je odgovor "da, ali ga ja lično nisam srela, pa pitajte Stanislavu Pak (šefica Pres službe)". Pakova nije odgovarala na pozive i SMS-ove "Danasa".

POVEZANE VESTI

Subota 25.08.2012. 15:29
zakonski on ima pravo na god. odmor posle 6 meseci rada,on radio 3 meseca i vec se umorio.
Subota 25.08.2012. 17:21
ako obicni gradjani ne znaju gde im je predsednik , kladim se da americka ambasada zna gde je predsednik srbije ...
Subota 25.08.2012. 20:01
Тома мисли да је цар и да је вечи од Нера. Вежба на Сувобору како да запали целу Србију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online