Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 22.08.2012.
19:10
B92 A

Trivan: Prinudni rad u Kuršumliji

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan osudila je ponašanje čelnika opštine Kuršumlija, inače iz SNS-a, što su članove DS i URS prisilili na prinudni komunalni rad.

Protest protiv dešavanja u Kuršumliji: Jelena Trivan, potpredsednica DS-a
 

"Članovi i simpatizeri DS-a i URS-a u Kuršumliji su ovih dana prisiljeni da čiste grad, da obavljaju poslove na kojima nisu zaposleni i bez ikakvog rešenja, sistematizacije ili pravnog akta rade poslove namenjene ponižavanju i ugrožavanju ljudskog dostojanstva", navodi Jelena Trivan.

Ona očekuje da hitno reaguje zaštitnik građana Saša Janković i da pokrene postupke protiv nadležnih u opštini Kuršumlija zbog, kako navodi, "kršenja ljudskih, političkih i radnih prava zaposlenih u opštinskim organima, a trenutno na prinudnom radu".

Jelena Trivan poziva i nadležne institucije i inspekciju rada da hitno reaguje, ali i lidere stranaka čiji funkcioneri to čine da "dalju torturu nad političkim neistomišljenicima osude i spreče".

Politička osveta

"Pošto je otpušteno 1.700 zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede SMS porukom, promenjeno je desetine lokalnih koalicija uz upotrebu najrazličitijih sredstava koje uključuju čak i batinanje odbornika, ovih dana je ustanovljena još jedna nova vrsta političke osvete koju vidimo u Kuršumliji. Nadam se da ovako neće izgledati sve promene koje su nam obećane i da politički neistomišljenici neće završavati nakon gradskih deponija u gulagu", kaže Jelena Trivan.

Povod za reakciju potpredsednice DS-a bila je dluka novopostavljenih direktora svih javnih ustanova i institucija u Kuršumliji koji su organizovali akciju čišćenja grada, da na tim poslovima rade isključivo članovi DS-a i URS-a koji su zaposleni u lokalnim instiitucijama i ustanovama.

Potpredsednica DS-a ističe i da su 22 godine borbe za demokratsko i civilizovano društvo danas dovedene u pitanje.

"Umesto da nova vlast promoviše obrazovanje i političke slobode i prava, novi moto postao je:"Ko ne zna da radi na trimeru, zna na grabulju, na četku, na metlu ili špahlu", kako nam poručuju lokalni lideri iz Kuršumlije. To je novi kulturološki i vrednosni obrazac koji smo dobili, a kojim je politička sila stala ispred demokratskih vrednosti i standarda", isitče Jelena Trivan.

Ona dodaje i se prethodnih dana dešavaju različiti oblici političkog revanšizma i osvete jer je, kako ističe omogućeno da ministri svojevoljno smenjuju ljude koji su inače izabrani na konkursu.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.08.2012. 19:13
Ma ici ces i ti na prinudni rad neku godinu samo kad te mali Vucko savata al' sve je toplije i toplije.........
Sreda 22.08.2012. 19:20
ja bih tebe na prinudni dozivotni rad u rudniku.
Sreda 22.08.2012. 19:25
Gospodjo Trivan, kada ćeš jednom shvatiti da nijedan posao nije ponižavajući pa čak ni čišćenje ulica ako je to za dobrobit stanovništva. Nikome diploma nije dala za pravo da ne očisti svoju ulicu i svoje okruženje. Da li ovi vaši službenici živeli u prljavštini ako kojim slučajem ne bi neko počistio njihovo dvorište ili ulicu. Drugo vi i vaša stranka od 2000. godine ponižavate gradjane Srbije a naročito one kojima ste oduzeli radna mesta i primorali ih da rade pored kontejnera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online