Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 20.08.2012.
06:10
Press A

Novi "šamar" Srbiji iz Novog Pazara

Izložba "Portreti znamenitih Bošnjaka" u Novom Pazaru, u režiji predsednika BNV-a Esada Džudževića, drugi je šamar državi za samo 15 dana, posle otkrivanja spomen-ploče Aćif-efendiji, takođe u Pazaru, piše dnevnik "Press".

Esad Džudžević
 

List piše da Džudžević i ne krije da radi pod patronatom ministra Sulejmana Ugljanina. Džudžević i Ugljanin inače politički blisko sarađuju dugi niz godina.
 

Iako je ministar Ugljanin žestoko ukoren na sednici Vlade, a najžešća "packa" stigla je od potpredsednika Aleksandra Vučića, uz nalog ministarstvima kulture i pravde da pokrenu inicijativu za uklanjanje spomen-ploče, nije se dugo čekalo na novi skandal.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić kaže da su ovakvi istupi poput zabijanja trna u zdravu nogu i da šalju državi poruku da ne postoji.

"Aćif-efendija je kontroverzna ličnost ne samo za Srbe nego i za najmanje polovinu Bošnjaka. Na takvom čoveku praviti čitavu jednu političku i nacionalnu priču, to je istorijski segment ovog problema. Drugi segment problema je politički, jer čak i da su u pravu, a nisu, postavlja se pitanje zbog čega se u 2012. bave Aćif-efendijom pored toliko ekonomskih i socijalnih poteškoća", ističe Ljajić.

Prema njegovom mišljenju, BNV očigledno smatra da ne postoji država koja će odreagovati.
 

"Provociraju državu od koje zavise i od koje žive. Država je dosta uradila kako bi smirila strasti u Novom Pazaru, a sada se sve to dovodi u pitanje otkrivanjem ploča i besmislenim izložbama. Novi Pazar je ponovo na naslovnim stranama i ko će u takvoj situaciji u njega da uloži i jedan jedini dinar", pita se Ljajić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.08.2012. 07:31
Ma Ugljaninu je bez portfelja dosadno. Prima toliku ministarsku placu a nijema sta da radi (dok vlada divani o merama stjednje), mora "umjetnoscu i povjescu" da se zanima, da nekako ubije dokolicu, u vrijeme dugog mjeseca Ramazana. Ali tu mu je jaran prevrtac Ljajic da sve to odposle strucno razjasni i kao ono ukori ga, kao u onoj prici o Muji i Hasi.
Ponedeljak 20.08.2012. 08:26
Pa zar nije bilo dosta podcjenjivanja Srbije citavo ovo vrijeme...? ako zeli da pokaze da je ozbiljna drzava, ona mora da pocne reagirati ! Kako misle da ih neko postuje van granica, kada unutar svako moze da poziva na internaciolizaciju izmisljenog problrma i ovde podizu spomenike islamskim fasistima i prave izlozbe anti Srba !
Ponedeljak 20.08.2012. 08:31
Србија мора одреаговати па да видимо како ће остварити своје претње.Са силом су почели и на ту силу силом се мора одговорити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online