Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 20.08.2012.
03:36
Danas A

Đilas piše program za novu stranku

Kako prenosi beogradska štampa, Goran Vesić, biznismen, nekada funkcioner Demokratske stranke, od zamenika predsednika DS Dragana Đilasa dobio je "zadatak“ da napiše programska načela i osmisli strategiju javnog delovanja političke partije, koju će aktuelni gradonačelnik Beograda osnovati, ukoliko DS u skoroj budućnosti ne prihvati njegove zahteve za reorganizaciju i novu strategiju delovanja stranke.

Dragan Đilas sprema teren za novu stranku?
 
To su za dnevnik "Danas" izjavili izvori bliski Vesiću i Đilasu, pri čemu naglašavaju da drugi čovek demokrata i dalje računa da će se Predsedništvo i Glavni odbor DS, ali pre svih Boris Tadić, saglasiti sa svime za šta se zalaže, uključujući i promenu na mestu lidera stranke.
 

Ukoliko se to ne desi, tokom jeseni Đilas će objaviti da su svi njegovi napori unutar DS propali i da je spreman da stane na čelo nove partije. Sagovornici "Danasa" preciziraju da bi Vesić bio Đilasova "desna ruka“, najverovatnije s funkcijom potpredsednika. Kako dodaju, u toj organizaciji bilo bi mesta samo za one članove Predsedništva DS koji bi u međuvremenu otvoreno stali na Đilasovu stranu u sukobu s Tadićem, a pre svih za vojvođanskog premijera Bojana Pajtića.
 

Beogradski mediji svakodnevno spekulišu o "unutarstranačkoj dinamici“ unutar DS. Navodno, tokom ove sedmice Tadić, Đilas i Pajtić trebalo bi da održe sastanak na kojem će lideru demokrata biti iznet zahtev da se povuče, verovatno na funkciju počasnog predsednika. Pajtić, prema tim izvorima, ne bi imao ništa protiv ni da Tadić ostane formalni predsednik, ali da praktično samog sebe razvlasti, prepuštajući sve ključne nadležnosti Đilasu i njemu. Gradonačelnik Beograda, međutim, insistira da do promene na čelu DS dođe i zvanično.
 

Aktuelne su i spekulacije da Đilas namerava da priredi malu "predstavu“ na prvoj narednoj sednici Glavnog odbora, zakazanoj za 1. septembar - on bi javno predložio da Tadić ostane lider stranke, ali bi ovaj to odbio i predložio Đilasa, što bi bilo jednoglasno usvojeno. Navodno, Tadić je odgovorio da "nema šanse“ da prihvati tako nešto. Ako se situacija ne okonča dogovorom, Dragan Đilas je rešen da se povuče iz DS i tu na scenu stupa Goran Vesić, poslovni čovek, u čijoj se zvaničnoj biografiji navodi da poslednje četiri godine "sarađuje sa agencijom ICP“ i savetnik je predsednika FK Crvena zvezda Vladana Lukića.

Ko je Goran Vesić?

 

Goran Vesić (1969, Kraljevo) bio je funkcioner DS dok je stranku vodio Đinđić, a povukao se kada ju je krajem 2003. preuzeo Tadić. U politici, na raznim pozicijama u DS i državnim institucijama, proveo je desetak godina. Bio je potpredsednik Demokratske omladine, član Izvršnog i Glavnog odbora demokrata, šef kabineta Zorana Đinđića (1994 - 1997) i član Đinđićeve "gradske vlade“ u Beogradu, odbornik SO Vračar, odbornik Skupštine grada Beograda, poslanik u Skupštini Srbije, savetnik ministra unutrašnjih poslova SRJ Zorana Živkovića, savetnik ministra odbrane SCG Borisa Tadića.
 

Kao stručnjak za politički marketing učestvovao je u svim izbornim kampanja DS od 1990. do 2003, kao i u kampanjama DPS Crne Gore i Srpske narodne stranke Biljane Plavšić. Nakon povlačenja iz politike, od 2004. do 2008. bio je izvršni direktor telekomunikacione kompanije Wireless Media. Bio je i potpredsednik KK Crvena zvezda, član UO FK Crvena zvezda i član Predsedništva Košarkaškog saveza Beograda.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.08.2012. 07:21
Ma sta ima da se muci pisuci program, neka prepise onih 10 pravila iz "Zivotinjske farme" jednostavno, mozda ce jos jednom da upali, a ovaca koje ce to da ponavljaju ima na pretek.
Ponedeljak 20.08.2012. 09:29
I ja se pitam, zašto toliko miusa za hapšenje. Pa nije valjda da smo svi lopovi ili nismo shvatili poruku. Sve lopove u aps i oduzimanje imovine. Odma da uložimo pare za obnovu sela i poljoprivrede. Kukamo za Kosovom, a sela u južnoj Srbiji sve pustija. Šta onda mi hoćemo kao narod? Napunio bih ja ta sela mladim parovima i stimulirao da tamo rađaju decu i proizvode, s obavezom na 20 godina. Ali bi im dao najbolje uslove za život i rad. Školovanje dece, kao u Australiji i učenjem na daljinu.
Ponedeljak 20.08.2012. 10:46
Весић - човек који се сахранио КК ''Црвена звезда'', а покушава да закуца задње ексере у ковчег ФК ''Црвена звезда'', професионални продавач магле и манипулант, кога би пожелео најгорим непријатељима. Да је НАТУ 10 таквих, за 5 година од те организације не би остао камен на камену. Путујте југо-комунисти, ћелијо ''црвене буржоазије'' маскирана у жуто и желим вам да се никад, низашта више не питате и не одлучујете у Србији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online