Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 19.08.2012.
22:04
Smedia A

Pogledajte ko sve vara Beograđane

Slučaj prevaranta, koji se predstavljao kao direktor Poreske uprave i u zanatskim radnjama i prodavnicama u blizini Novog groblja u Beogradu tražio pozajmicu, nije usamljen u Beogradu. Građani, često zbog naivnosti ili nepažnje, postaju žrtve prevara u kojima nekad bivaju oštećeni i za stotine hiljada evra.

Foto: Ilustracija
 

Siniša Lukić (40) iz Sremske Mitrovice, prevario je šestoro Beograđana za skoro 300.000 evra.

On se poznanicima predstavljao kao bogat čovek, koji je trenutno u “finansijskom škripcu” i nema dovoljno novca da otputuje u inostranstvo i plati sve takse da bi preuzeo nasledstvo, i to u iznosu od nekoliko miliona evra. Ukoliko mu novčano pomognu u tom "teškom trenutku", Lukić im je obećao da će ih nagraditi kada nasledstvo bude u njegovim rukama. Da bi mu pomogli, neki poznanici su čak prodali svoje stanove, nadajući se da će posle dobijanja nasledstva vratiti nekretnine i zaraditi. Najmanja suma koju je uzeo bila je 15.000 evra, a najveća čak 80.000 evra.

Lažni majstori varali stanare

Zdravko Perović (62) uhapšen je prošle godine jer se na teritoriji Beograda predstavljao kao radnik “Beogradskih elektrana” i stanarima nudio da im zameni ventile i izvrši popravke na radijatorima i tako im poboljša grejanje u stanovima.

Perović je potom od oštećenih uzimao novac, navodno za kupovinu neophodnog materijala i nakon toga se nije vraćao.

"Nagradna igra" lažnog TV menadžera

Mirko Danilović je u Beogradu i okolnim gradovima nasumice birao porodične kuće i stanove i predstavljajući se vlasnicima kao menadžer TV Pink, govorio im da su srećni dobitnici nagradne igre koju organizuje ta medijska kuća. Oštećenima je postavljao relativno laka pitanja, a nakon tačnog odgovora kao nagradu im je uručivao ručni časovnik, fiksni telefon ili masažer i saopštavao im da su potencijalni dobitnici glavne nagrade - LCD televizora, za koji moraju da plate PDV u iznosu od 7.000 dinara.

Kada bi oštećeni pristali na navedene uslove, upisivao je njihove lične podatke, uzimao novac i govorio da će im njegov kolega sutradan doneti televizor, nakon čega se udaljavao sa lica mesta.

Glumio prodavca stanova u Belvilu

Božidar Nikolić (39) od sredine 2009. godine se u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno predstavljao kao ovlašćeno lice za prodaju stanova u naselju Belvil i "prodavao" ih po povoljnoj ceni od 850 evra po kvadratu doveo.

Prevario je 14 kupaca. Od njih je uzimao kapare od 6.500 do 24.500 evra po stanu i obećavao im da će ostatak moći da isplate u ratama u narednih šest do deset godina. Useljenje im je obećavao za početak 2010. godine.

Rok za useljenje je prošao, a Nikolić je počeo da izbegava ljude od kojih je uzeo kaparu. Kada su shvatili da od kupovine stana u naselju Belvil po ceni ispod tržišne neće biti ništa i da im Nikolić neće vratiti novac, nekoliko kupaca ga je prijavilo policiji i on je uhapšen sredinom novembra 2010.

Tada mu je zaplenjen džip „linkoln kontinental“, vredan oko 100.000 evra.

Lažni direktor Poreske uprave tražio pare "na zajam"

Muškarac star oko 60 godina sa specifičnim brkovima predstavlja se kao Aleksandar, zvani Aca i građane ubeđuje da je direktor Poreske uprave Zvezdara.

On je u proteklih nekoliko dana u zanatskim radnjama i prodavnicama u blizini Novog groblja u Beogradu tražio pozajmicu novca ili "kupovinu na reč".

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.08.2012. 22:10
"Ovcei i sluze za sisanje"...nije mi zao prevarenih jer su mozak ukljucili 0,00001 posto...u celoj ovoj krizi logicno je da cvetaju prevara i prostitucija..
Ponedeljak 20.08.2012. 07:29
Neki menjaju šerpe za lomljeno zlato.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online