Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 12.08.2012.
04:07
Press A

Mrkonjić: Velja sanjari, a ja gradim

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić odbacio je oštro sve kritike koje je povodom izgradnje Koridora 11 na njegov račun izneo ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

Neko je radnik, a neko sanjar: Milutin Mrkonjić
 

Mrkonjić je, aludirajući na Ilićevu izjavu da mu je uvek bio san da gradi i da zato hoće da bude ministar, uzvratio da nije lako graditi autoput, da je mnogo lakše sanjati nego nešto ostvariti.


Neka priča Velja

- Kada bih bio maliciozan kao Velja, mogao bih da kažem da on ništa nije uradio, sve ovo što mi sada radimo on je mogao da uradi ranije, ali nije... Ali to me ne interesuje, on ima svoj resor i to je njegova stvar - rekao je ministar saobraćaja.


Podsetimo, Ilić je prekjuče izjavio da kao ministar neće dozvoliti da "neko zloupotrebljava gradilišta za ličnu promociju, kao njegovi prethodnici", jasno aludirajući na Mrkonjića, koji mu je odmah uzvratio.


Kako bi pokazao šta je gde urađeno, Mrkonjić je ekipu Presa nedelje poveo u obilazak radova na Koridoru 11, deonice Ub-Lajkovac i Ljig-Preljine i takođe pozvao Ilića da se i on uputi na istu trasu.
 

Isti tretman i za nas i za sve strance

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić podsetio je da je Srbija potpisala međudržavni sporazum povodom aranžmana sa azerbejdžanskom firmom "AzVirt", koja je nosilac radova na trasi Ljig-Preljine.

- Srpske firme treba da učestvuju u tom poslu sa 49 odsto, a azerbejdžanska firma sa 51 odsto. Pojavile su se tendencije da "AzVirt" pokušava tenderima da ošteti naše izvođače za deo posla i novca koji je ugovoren sa tom kompanijom - rekao je Mrkonjić.

On je istakao da domaćim firmama mora biti obezbeđeno da učestvuju u izgradnji autoputa pod istim uslovima kao i "AzVirtu".

- "Koridori Srbije" su dužni da preko "AzVirta" obezbede da našim putarima da dobiju posao po istim cenama koje su ugovorene sa "AzVirtom" - rekao je Mrkonjić.

- Neka onaj ko ne veruje prođe ovom istom trasom i vidi šta se radi. Ja ostvarujem sve svoje snove, pa i ovaj... A Ilić, ako me bude pitao za savet, reći ću mu. Neću da ga kritikujem, jer on ništa nije ni uradio - oštar je bio Mrkonjić.


Ekipa Presa nedelje imala je priliku da se uveri da radovi na Koridoru 11 napreduju prema planu. Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić rekao nam je da je deonica od Uba do Lajkovca, dugačka 12,5 km, završena 40 odsto.


- Vrednost radova je 7,4 milijarde dinara bez PDV-a i do sada je završeno 40 odsto posla, a fizički oko 60 odsto. Radove izvode "Putevi Užice" i "Planum" - rekao je Mišić.


Srbi dobri radnici

Šef projekta za izgradnju budućeg autoputa od Beograda prema Crnoj Gori u preduzeću „Koridori Srbije" Ivan Pavlović najavio je da će kompletna trasa autoputa od Uba do Lajkovca biti završena do kraja ove gradilišne sezone.


Radovi na delu Ljig-Preljine, prema rečima direktora firme koja je nosilac tih radova "AzVirt" Elhana Sofijeva, idu dobro, ali ih usporava to što nije rešena eksproprijacija na trasi.


- Radovi se izvode na oko 1,7 kilometara gde su rešeni imovinsko-pravni odnosi. Nadam se da će ti problemi uskoro biti rešeni. Trenutno pregovaramo sa srpskim firmama koje će biti podizvođači, a u okviru svog dela posla angažovali smo radnike iz Srbije sa kojima smo veoma zadovoljni jer su dosta stručni i vredni - rekao je Sofijev.


Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić precizirao je da se kod Ljiga grade temelji za mostove, izvode radovi na regulaciji vodotokova, kao i pojedini radovi na glavnoj trasi. Na delu trase Ljig-Preljine, dugačkoj 40,5 kilometara, biće izgrađeno 66 mostova i pet tunela.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.08.2012. 08:45
Oko čega se ova dvojica svadjaju, čija je Bakuta ili koje najveći balvan u Vladi. Ja mislim da su zaslužili da oba priznanja podele!
Nedelja 12.08.2012. 08:45
Velja je itekako čvrsto uhvatio javu, sa dve ruke i ne pušta. Samo ne znam što je to dobro za nas.
Nedelja 12.08.2012. 10:36
Premijeru-policajcu je vec njegov 12 godisnji sincic, koga je poveo onako uzgred da navija za vaterpoliste u Londonu o trosku drzave, sapnuo resenje: tata jedan ministar neka bude za koridor 10, a drugi ministar za koridor 11. Ma moze ova drzava da placa jos i nova ministarstava i koridore, i deca pa i svalerke da im se setaju. Sta bi rekao na ovo tek Vucic, samo da je jos u opoziciji, ovako preostaje mu da nabija pritisak, dok ne puknu svi ubrzo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online