Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 06.08.2012.
11:10 >> 11:47h
Press A

Vučić: Ugljaninu, zašto dižeš spomenik nacisti?

Sulejman Ugljanin moraće na raport kod podpredsednika Vlade Aleksandra Vučića zbog sporne ploče u čast nacističkom komandantu Aćif-efendiji, piše Pres.

Ttraži opravdanje Sulejmana Ugljanina zbog poklanjanja nacisti: Aleksandar Vučić
 

Ministar bez portfelja bio je na postavljanju spomen ploče Aćifu Hadžiahmetoviću, a taj potez je osudio i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasim Ljajić

Vučić je najavio da će razgovarati sa Ugljaninom zbog čega je bio na toj ceremoniji i istakao da nije promenio mišljenje o ratnom zločincu Aćim-efendiji, koji je odgovoran za smrt 7.000 Srba.

Ovo je politički incident: Rasim Ljajić

Potpredsednik Vlade Vučić je i 2009. godine javno upozorio i osudio kada su navijači Fudbalskog kluba "Novi Pazar" na utakmici sa Crvenom zvezdom na tribinama istakli transparent "Stadion Aćif-efendija".

Nije raspoložen za raport: Sulejman Ugljanin

"Ni za jednu jotu nisam odustao, niti ću odustati od tog svog stava. I dalje ostajem pri svemu što sam rekao", naglasio je Vučić, koji je ranije pozvao i tužilaštvo da reagiuje zbog transparenta.

Aćif-efendija je zloglasni nacistički komandant koji je 1945. osuđen i streljan zbog monstruoznih zločina i ubistva najmanje 7.000 Srba. Ljajić je ocenio kao nedopustivo, neprihvatljivo i štetno prisustvo Ugljanina na postavljanju te spomen-ploče.

Tabla na uvid

Tabla u čast Aćif-efendije postavljena je u subotu u centru Novog Pazara, u pešačkoj zoni, na mestu na kome je nekad bila njegova kuća.

"Ovo je politički incident koji može da ima vrlo loše posledice, pre svega za Sandžak jer je to etnički mešovita sredina. Problem je što sada može da se napravi spirala rehabilitacija onih koji nisu prihvatljivi za drugi narod, a to znači da se svi zajedno praktično vraćamo pet koraka unazad", kazao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 12:21
A sta sada da mu i oduzmu kada je vec bez portfelja?
Ponedeljak 06.08.2012. 12:48
SDA je teroristička organizacija i treba ju zabraniti u Srbiji. Ugljanin je zatvor zaradio već 1991-92. ali nažalost nema Srba u Srbiji.
Ponedeljak 06.08.2012. 13:16
Cetnici se bune sto se dizu spomenici saradnicima okupatora druge veroispovesti..... u Srbiji je , koji su cinili iste zlocine kao i oni samo, koji su saradjivali sa istim okupatorom i imali iste neprijatelje - komuniste........... pravo za izgradnju spomenika izdajnicima je izgleda rezervisano samo za "postovaoce" cetnicke ideologije, njihovog dela i nasledja u Srbiji, a muslimani tj srbi islamske veroispovesti neka nadju drugo mesto gde ce da prave spomenike svojim govnima.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online