Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 31.07.2012.
08:48
B92 A

SNS obara vlast u Novom Sadu

Novosadski odbor SNS zvanično je pozvao gradske odbore SPS-a i SPO-a na razgovor o mogućnosti formiranja nove vladajuće koalicije u glavnom gradu Vojvodine, piše B92.

Novi Sad

"Razgovor sa delegacijama ove dve odborničke grupe, koji bi usledio već tokom ove nedelje, vodiće se oko usaglašavanja zajedničke platforme razvoja Grada Novog Sada u naredne četiri godine, uz potpisivanje koalicionog sporazuma", naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Korać: Vlast se igra vatrom u Vojvodini

Potpredsednik Skupštine Srbije Žarko Korać ocenio je da je Srbija na pragu ozbiljne političke krize u odnosima između Beograda i Novog Sada: "Srbija je po prvi put od 'jogurt revolucije' na pragu ozbiljne političke krize u odnosima Beograda i Novog Sada, posle te nesrećne odluke Ustavnog suda i najave ekspresne smene na vojvođanskom lokalu, u opštinama i gradovima gde vlast drži DS", rekao je Korać za današnji novosadski "Dnevnik". Ocenio je da vlast u Srbiji nije svesna cele situacije, da se "igra vatrom" u Vojvodini i da ide u tešku političku krizu.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac kaže da je važno da se postojeća koalicija u Novom Sadu održi zato što su tako želeli građani tog grada, što se pokazalo i na izborima.

"Mislim da su građani Novog Sada zaslužili vlast kojom rukovodi upravo predstavnik DS i da je koalicija koja trenutno postoji najprimerenija. Ne znam da li će se rušiti ta vlast, ali znam ukoliko to budu uradili da će to biti potpuno neprincipijelno i na osnovama koje nemaju veze sa građanima Novog Sada", kazao je Šutanovac.

Pregovori o formiranju nove vladajuće većine u Novom Sadu odraz su partijske diktature iz Beograda i još jedna potvrda da se Novim Sadom i Vojvodinom trguje i potkusurava, kaže lider LSV-a Nenad Čanak.

"Ako smo se dogovarali oko projekata, koje to projekte noudi nova većina, da bi bili bolji od dosadašnjih? Ako nije zbog novih projekata onda je to partijska diktatura iz Beograda i diktat koji još jednom govori da se s Novim Sadom i celom Vojvodinom u krajnjoj liniji trguje i potkusurava", ocenio je Čanak.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.07.2012. 09:21
Vučić se ponaša kao apsolutni novi gospodar Srbije, a iz usta mu teku reči o demokratiji.
Utorak 31.07.2012. 09:19
Kad ne moze ocima da ih gleda, zasto im je ukazao toliko poverenje.Nova vlast se ne libi niciga samo da bi ostvarila ciljeve.To je vec postalo aktuelno da se preuzimaju poslanici, odbornoci zarad nekog novca i laznih obecanja. Brzo su poceli, jos brze ce i da odu.
Utorak 31.07.2012. 09:31
Ovo nije demokratija, vec autokratija. Autokratski rezim nikad ne moze resiti problem Kosovai Metohije, niti moze ozbiljno pregovarati sa Evropskom Unijom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online