Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 28.07.2012.
14:46
Beta A

Ivan Mrkić "smenio" Vuka Jeremića

Novi ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić preuzeo je u subotu u Beogradu dužnost od dosadašnjeg šefa diplomatije Vuka Jeremića. Mrkić je istakao da je Jeremić, tokom više od pet godina na čelu ministarstva, bio izuzetno uspešan i da je ostavio dubok pečat u radu diplomatije, i da će on nastojati da ide tim koracima.

Ivan Mrkić (levo) i Vuk Jeremić prilikom primopredaje dužnosti
 

Ja tebe serdarom...

"Nosio je širom sveta visoko barjak, tako da je Srbija postala lako uočljiva na političkoj karti sveta", rekao je Mrkić za svog prethodnika na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova posle primopredaje dužnosti.


Dodao je da o Jeremićevim rezultatima svedoči to što je izabran za predsedavajućeg Generalnoj skupštini UN.
 

Pročitajte više o biografiji ministra Ivana Mrkića i ostalih članova Vlade Srbije

"Srbija predsedava Generelnoj skupštini UN, da ne bude zablude, preko našeg ličnog predstavnika", naglasio je novi šef srpske diplomatije, poželevši Jeremiću sve najbolje u budućem radu i dodaviši da u tome može da računa na podršku MSP.


Mrkić je istakao da funkciju ministra spoljnih poslova prihvata kao "veliku čast i još veću obavezu i odgovornost" i da će se truditi da je obavlja "časno i maksimalno profesionalno".


On je zahvalio predsedniku Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i Srpskoj naprednoj stranci koja ga je kandidovala iako je vanstranačka ličnost.

... ti mene vojvodom

Jeremić je čestitao Mrkiću na izboru za ministra, istakavši da je on bio jedan od njegovih najbližih saradnika i da je jedan od najkvalitetnijih i najkompletnijih srpskih diplomata.


"Obradovala me je vest o njegovom izboru. Uveren sam da će MSP pod vođstvom Ivana Mrkića nastaviti da na najbolji način zastupa državne interese Srbije u međunarodnoj areni", izjavio je dosadašnji šef diplomatije.


Jeremić je rekao da Mrkić može da računa na njegovu podršku u svakom pogledu i da se nada će nova vlada imati takvu podršku široke javnosti u rešavanju složenih pitanja koja joj predstoje.


"To su isuviše ozbiljna pitanja da bi sebi mogli da priuštimo unutrašnje podele i partijske razmirice, kakvih je, nažalost, bilo za vreme trajanja mog mandata", rekao je Jeremić i apelovao na javnost i sve ključne političke činioce da podrže "časnog i iskusnog profesionalca".


Podsetivši da je Srbija prva zemlja zapadnog Balkana koja će predsedavati OEBS-om, i da će od septembra predsedavati Generalnoj skupštini UN, Jeremić je istakao da je Srbija uspela da povrati ugled. Naglasio je i da se pokušaju otcepljenja Kosova suprostavila odlučno, energično i diplomatski.

POVEZANE VESTI

Subota 28.07.2012. 14:56
Uhhh...... Sta ce sad gospodja Jeremic da radi sa namestajem u Njujorku ?? Sad je dzabe krecila !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online