Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 27.07.2012.
20:48
Beta A

Dačić Eštonovoj: I dalje smo na evropskom putu

Premijer Srbije Ivica Dačić obavestio je visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton da je Srbija spremna da sprovede dogovore postignute u dijalogu Beograda i Prištine i da nastavi dijalog na političkom nivou.

Premijer Vlade Srbije Ivica Dačić
 


U telefonskom razgovoru, Dačić je obavestio Ešton da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu, da je spremna za nastavak sveobuhvatnih reformi i da za to postoji široka podrška, zbog čega je dobijanje datuma za početak pristupnih pregovora sa EU bila potvrda dosadašnjih napora Srbije, saopšteno je iz vlade Srbije.


Ešton i Dačić dogovorili su i da se sastanu "odmah posle letnje pauze" u radu EU institucija.
 

Dačić je, kako se prenosi u saopštenju, visokoj predstavnici EU rekao da je do sada razgovarao sa veliki brojem međunarodnih i regionalnih lidera i da je svima preneo poruku da će Srbija nastaviti da bude pouzdan partner i stub mira i stabilnosti u regionu.
 

On je, dodaje se, podvukao značaj regionalne saradnje i izrazio svoju i posvećenost nove vlade Srbije u uspostavljanju još tešnjih veza i bolje saradnje sa zemljama u regionu.


U tom svetlu Dačić je izrazio i čvrstu nameru vlade Srbije da sprovede do sada postignute dogovore iz dijaloga i nastavi dijalog Beograda i Prištine na političkom nivou u cilju postizanja praktičnih i održivih rešenja koji vode normalizaciji života
običnih ljudi koji žive na Kosovu, i Srba i Albanaca, dodaje se u saopštenju.
 

Ešton je pozdravila formiranje nove vade Srbije, čestitala novoizabranom premijeru sa željom da se nastavi dosadašnja dobra saradnja i izrazila ličnu posvećenost i zalaganje za bolju evropsku budućnost naroda Srbije.


Ona je naglasila da pred ovom vladom stoje teški zadaci i da je EU spremna da podrži Srbiju u njihovom rešavanju. Istakla je značaj regionalne saradnje i neophodnost da se dijalog Beograda i Prištine nastavi što pre uz podršku i učešće Evropske unije.


Dogovoreno je da se odmah posle letnje pauze u radu evropskih institucija organizuje susret visoke predstavnice Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i premijera Srbije u cilju nastavka saradnje i dogovora oko narednih važnih koraka na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 21:09
Ma kakav bre evropski put, nemoj da se badava zaludjujete...
Petak 27.07.2012. 22:26
Premijer Srbije Ivica Dačić obavestio je visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton da je Srbija spremna da sprovede dogovore postignute u dijalogu Beograda i Prištine i da nastavi dijalog na političkom nivou. UMRI SVRBIJO
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online