Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 27.07.2012.
07:25
Beta A

"Više nas cene nego što bi Vladu DS-a"

Mandatar Ivica Dačić izjavio je jutros da će nova vlada imati ogromnu podršku u parlamentu i da veruje da će imati veću podršku građana od vlade koju bi formirala Demokratska stranka (DS).

Niko nema autorsko pravo na demokratiju, niti na jednu ideju: Ivica Dačić
 

Na kraju rasprave o izboru vlade, Dačić je kazao da je verovatno tačna opaska poslanika DS Božidara Đelića da za vladu Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) niko nije glasao, ali da je takođe tačno da ni za prethodnu vladu, koju je SPS pravio sa DS, niko nije glasao.

On je naveo da je prethodna vlada SPS i DS nastala njegovom odlukom koju je nametnuo.

"Kažete niko nije sanjao ovu vladu (SPS-SNS). Da li je neko sanjao da ćete biti u opoziciji", poručio je Dačić poslanicima DS.

On je naveo da nijednu čašu žuči nije bacio prema DS, ali da kao što DS ima pravo da napada tako i on ima pravo da brani i sebe i novu vladu.

"Vi koliko vidim branite samo sebe. Ne zna se više ko je na kojoj strani u vašoj strani", rekao je Dačić i dodao da ne zna da li se DS sprema za neke nove kadrovske kombinatorike.

Dačić je kazao da ga je DS ubeđivao da ne preuzima mesto premijera jer je situacija teška ali i naveo da bi situacija bila teška i za njih.

On je rekao da niko nema autorsko pravo na demokratiju, niti na jednu ideju. "Svi smo svaki dan na novom ispitu, vi ste vaš ispiti imali na izborima i izgubili ste na izborima. Od sutra i ja i svi na vlasti imamo nove izbore", rekao je Dačić poslanicima DS-a.

On je rekao da je guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića doveo DS i da je bila namera da ga smene.

"Hteli smo zajedno da ga smenimo, to su hteli i ovi drugi, a sada ga vi branite", naveo je Dačić i dodao da je bivši guverner Radovan Jelašić podneo ostavku na zahtev DS, a da sada, kada se govori o smenjivanju Šoškića, DS kaže da je namera da nova vlada učini politički zločin nad njim.

Mandatar je ponovio da nova vlada nije ni proruska, ni proamerička, ni proevropska već prosrpska i da vladu nije formirao niko sa strane.

"Da smo pitali nekog sa strane verovatno bi bila formirana vlada između DS i SNS. To je bio cilj američke administracije i nekih drugih ", rekao je Dačić.

On je kazao da je gazda u Srbiji narod. "Tajkuni su možda napravili prvi milion u vreme Slobodana Miloševića a stotine miliona su napravili u vaše vreme. Ako smo
bili zajedno u vlasti budite korektni i kažite nešto pozitivno", poručio je Dačić DS.

Povodom odsustva sa sednice velikog broja poslanika opozicije, Dačić ih je upitao kako misle da se bore protiv vlade kad ne mogu ni jednu noć da provedu sa njom.

Mandatar Ivica Dačić rekao je da je rasprava o izboru vlade bila više političkog karaktera nego rasprava o programu, ali je ocenio da je to normalno.

On je kazao da je ekspoze okvir za rad buduće vlade i da je nemoguće dati odgovore na pitanja koja su suštinska i često bolna mesta za sudbinu Srbije.

"Ja sam u ekspozeu izneo koncept društva i države za koju se zalažem, kako ja mislim da Srbija treba da izgleda. Ne verujem da neko očekuje da se u jednom ekspozeu bilo kog mandatara ikada može spoznati cela politika i ono što će se raditi tokom mandata", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 27.07.2012. 08:13
Cijenit ce se ona Vlada koja sviju vas(politicare,direktore,upravnike itd)od 1989 do 2012 strpa tamo gdje treba,pa da kopate krompir i kupite šljive.
Petak 27.07.2012. 08:50
Narodu vratiti oteto! I "privatizovane" fabrike i sve pokradeno..pa će biti para za nova radna mesta..
Petak 27.07.2012. 08:16
Cega se pametan stidi, time se Dacic ponosi. Oni su pravili i vladu sa DS i sada sa SNS, sutra i sa ovim i onim, bitno je samo da su oni u vlasti, nije bitna ni volja naroda, ni zasta se zalazu, samo da vladaju (zgrcu pare citaj). Pitam se dokle ce srpski narod nesto tako da podrzava, ili mu takvi kameleoni i beskicmenjaci najbolje odgovaraju? Naravno da nemaju politicke ideje, jer se one filuju kada se vlast prigrabi, a sve dotle je bilo sarena laza.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online