Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 25.07.2012.
09:54
Beta A

"Preuzimamo vlast u Novom Sadu"

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu, dok se o tako nečem ne razgovara kada je u pitanju Beograd.

DS u Novom Sadu nema sigurnu vlast
 

"Dragan Đilas je kao nosilac liste dobio 37 odsto glasova Beograđana i tu bi bilo nelegitimno prekomponovati vlast, dok u Novom Sadu to nije slučaj. Demokratska stranka je u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast", rekao je Dinkić za današnji novosadski "Dnevnik".

U Novom Sadu na vlasti je koalicija DS, LSV, i SPS.


DS je na izborima osvoio 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika.


Srpska napredna stranka osvojila je 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i
Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat.

Dodao je da URS nema odbornike ni u Beogradu ni u Novom Sadu i rekao
da iznosi svoje mišljenje, kao i informacije kojima raspolaže.

"Mi nismo politički zainteresovani za to šta će se dogoditi u Novom Sadu jer nemamo odbornike i nećemo učestvovati u toj novoj gradskoj vlasti, ko god da je formira, ali imam informacije da se razmišlja o tome, ali ne samo za Novi Sad već i za Sombor i za neke druge gradove u Srbiji, poput Leskovca", kazao je Dinkić.

Komentarišući spekulacije o tome da nova vladajuća garnitura formirana na nivou Srbije neće menjati gradsku vlast u Beogradu, jer zamenik predsednika DS-a i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas na taj način dobija podršku u unutarstranačkoj borbi za lidersko mesto Dinkić je rekao da ga ne zanimaju odnosi unutar DS-a.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.07.2012. 10:35
LOPOV I PREVARANT...ZA DINKICA JE ZATVOR,A NE FOTELJA!!!
Sreda 25.07.2012. 10:17
Ako nesmenite sve sto mozete niste nista uradili.Zasto niste razmisljaliti tako kada je bila u pitanj SRD,zasto davatiBegrad DSu kada ste svo vreme pricali o DJilasovim mahinacijama a sada uzimate ga u zastitu .Neka Djido malo ide sa Dedinje na Cetinje dosta nam je Djetica bilo.
Sreda 25.07.2012. 11:48
samo canka sto dalje sa vlasti, i po mogucnosti okaciti ga na neko drvo, banderu ili sl, ZUTA BANDO prdoste u cabar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online