Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 20.07.2012.
13:38 >> 20:53h
Vestionline, beta A

Malim Romima ne daju u "Mekdonalds"

Jedna Novosađanka protestovala je zbog toga što obezbeđenje restorana brze hrane "Mekdonalds" u Novom Sadu nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje dece romske nacionalnosti. U kompaniji "Mekdonalds" kažu da su za ovaj slučaj saznali iz medija, i da će, ako je do diskriminacije došlo, strogo kazniti takvo ponašanje.

Foto: Ilustracija
 

Novosađanka Maja Rogić (32) je rekla da je prišla deci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini "Mekdonaldsa" i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

"Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do "Meka" gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao da ja mogu da uđem, ali oni ne", kazala je ona.

Mekdonalds: Naša vrata otvorena za sve goste

 

U "Mekdonaldsu" kažu da u Srbiji posluju 25 godina, poštuju prava svih manjina i učestvuju u projektima integracije i pripadnike manjina zapošljavaju u svojim restoranima.


"Kompaniji Mekdonalds do medijskog pojavljivanja niko nije prijavio slučaj diskriminacije. Iz medija smo obavešteni o situaciji u restoranu u Novom Sadu. Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo, pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrože kazniti takvo ponašanje. Ne želimo da se kompanija "Mekdonalds" povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane", navodi se u saopštenju "Mekdonaldsa".

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran, jer joj je bilo žao da deca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.
 

"Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu "Meka", gde su i jeli", ispričala je Rogićeva koja je novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su deca jela.

To se desilo 10. jula, kasno uveče, dok je na Trgu slobode bio koncert beogradske rok grupe "Van Gog".

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 14:01
i ne treba uci unutra , budite sretni , mekdonalds nije leglo zadrave hrane...
Petak 20.07.2012. 16:57
Па баш лепо.Треба законом и осталима забранити улаз.За опште добро.
Petak 20.07.2012. 21:15
Па,тако је то поред лоше хране американци су донели и свој расизам. Хоће и њега да нам продају.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online