Petak 20.07.2012.
13:38 >> 20:53h
Vestionline, beta

Malim Romima ne daju u "Mekdonalds"

Foto: Ilustracija
 

Novosađanka Maja Rogić (32) je rekla da je prišla deci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini "Mekdonaldsa" i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

"Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do "Meka" gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao da ja mogu da uđem, ali oni ne", kazala je ona.

Mekdonalds: Naša vrata otvorena za sve goste

 

U "Mekdonaldsu" kažu da u Srbiji posluju 25 godina, poštuju prava svih manjina i učestvuju u projektima integracije i pripadnike manjina zapošljavaju u svojim restoranima.


"Kompaniji Mekdonalds do medijskog pojavljivanja niko nije prijavio slučaj diskriminacije. Iz medija smo obavešteni o situaciji u restoranu u Novom Sadu. Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo, pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrože kazniti takvo ponašanje. Ne želimo da se kompanija "Mekdonalds" povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane", navodi se u saopštenju "Mekdonaldsa".

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran, jer joj je bilo žao da deca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.
 

"Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu "Meka", gde su i jeli", ispričala je Rogićeva koja je novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su deca jela.

To se desilo 10. jula, kasno uveče, dok je na Trgu slobode bio koncert beogradske rok grupe "Van Gog".

2024 © - Vesti online