Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 20.07.2012.
05:55
Blic A

Slagali su za departizaciju: Počela podela funkcija u javnim preduzećima

Iako iz vladajuće koalicije najavljuju konkurse za direktore javnih preduzeća, u tu trku će ući i partijski kandidati, a konkursima će upravljati nadležna ministarstva na čijem čelu su stranački ljudi, pišu beogradski mediji.

Računica je jednostavna: u takvom odnosu snaga nestranački menadžer neće uspeti protiv stranačkog pulena. Stranke koje su i do sada bile u vlasti, SPS i URS, ostaće praktično ''ušančene“ u javnim preduzećima koja su i do sada vodili a naprednjaci računaju na deo kolača JP kojima je do sada upravljao DS, saznaje ''Blic''.

Foto: Ilustracija

Stranke razgovaraju sa više potencijalnih kandidata za svako preduzeće i zasad jedino izvesno rešenje je mlađi Krkobabić - Milan, kome je direktorska pozicija u PTT obećana prošle nedelje kada je lider PUPS Jovan Krkobabić uslovio ulazak u vladu, tvrdi beogradski list.


Kao gotovo izvesno rešenje, nezvanično se pominje bivši direktor Telekoma Draško Petrović, koji bi kao kandidat SNS trebalo da se iznova nađe na ovoj funkciji. Carine treba da pripadnu SPS i kao budući prvi čovek pominje se Ivica Tončev, savetnik u MUP Ivice Dačića. U Putevima Srbije na čelnoj funkciji bi trebalo da ostane sadašnji kadar SPS Zoran Drobnjak. Komercijalna banka biće pod upravom URS i na čelu ostaje Ivica Smolić. U Železnicama na direktorsku poziciju dolazi jedan od sadašnjih zamenika direktora, piše ''Blic''.


Lideri buduće vladajuće koalicije najavili su departizaciju i to je deo i koalicionog sporazuma. Naravno, nije propušteno ni da se doda da ''to što je neko stranački čovek ne znači i da nije stručan“. Buduća vlast najavila je da će izmeniti sadašnji Zakon o javnim preduzećima. Redakcija ''Blica“ pokušala je da dobije odgovor u koaliciji SNS-SPS-URS o navodima da će ipak stranački ljudi ili menadžeri bliski partijama biti na čelu JP. Jedino su u URS bili spremni da razgovaraju na ovu temu.


- Očekujemo promenu zakona koji će omogućiti konačnu profesionalizaciju JP i očekujemo da se ispoštuje sporazum da neće biti partijskih postavljenja. Tamo gde je URS preuzeo resore, tu ćemo sprovesti javne konkurse za preduzeća u našoj nadležnosti - tvrde u URS.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 05:59
Slagali su za departizaciju: Počela podela ''plena'' u javnim preduzećima........Pocela je trka PACOVA deratizacija je jedini lek !
Petak 20.07.2012. 06:47
Samo naivni i neobavesteni su verovali da ce biti drugacije.Mislim da je Srbija jedina u svetu koja u penzionerskoj stranci ima mlade clanove od dvadeset godina! Braco,Srbi,stoko jedna.
Petak 20.07.2012. 06:19
Sramota je sto sve partije imaju neke bombasticne nazive. Kod PUPSA jedini ujedinjeni penzioneri su tata i sin (alkos). Penzionerima su obezbedili 13 penziju od 15 hiljada na 68 rata i nisu mogli nista vise da ucine a sin se ljutio dok mu tata za rodjendan nije nasao neko direktorsko mesto. :) http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/15/015617874/politicke-partije-i-njihove-skracenice.html?0
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online