Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 19.07.2012.
12:25
Press A

Zaveli red za samo dva dana

Ćuprija više nije ista kao pre devetog jula, nakon sednice lokalnog parlamenta u kojem su vlast formirali GG ''Ravanica", SPS-JS, PUPS, URS i DSS, dok su se najveće stranke, SNS i DS našle u opoziciji. Glavni gradski trgovi oprani su i očišćeni, živa ograda potkresana, a kontejneri ispražnjeni. Zaposleni u opštinskoj upravi kažu da je i tu „zaveden red". Tvrde da je opština najzad ''dobila domaćina" i da sada - moraju da poštuju propisano radno vreme, pišu beogradski mediji.

Lokalna vlast u gradu na Moravi formirana je iz četvrtog pokušaja. Sve političke opcije bile su u igri. Za formiranje skupštinske većine borilo se osam stranaka i udruženja. Pregovarao je ''svako sa svakim". Vlast su formirali GG ''Ravanica", SPS-JS, PUPS, URS I DSS. U opoziciji su ostale dve vodeće stranke na republičkom nivou, SNS i DS, zajedno sa lokalnim udruženjem ''Morava grad", navodi ''Pres''.

Foto: Ilustracija


 

Radosav Đorđević, predsednik GG ''Ravanica" i direktor istoimene ćuprijske fabrike i novoizabrani zamenik predsednika opštine, kaže za ''Pres'' da je ispunjenje predizbornih obećanja započeo odmah po stupanju na dužnost.

- Situacija u gradu bila je katastrofalna. Naložili smo komunalnim službama da grad operu i očiste. Ulice i trgovi nisu detaljno sređivani nekoliko godina. Javna higijena je sad vidljivo bolja. Asfaltiraju se staze u Moravskom parku, uređuje kupalište na Moravi, intenzivirani su radovi na obnovi i rekonstrukciji gradskog bazena - kaže Radosav Đorđević i dodaje.

- U opštinskoj upravi zaveli smo striktno poštovanje radnog vremena, što do sada nije bio slučaj. Uprava će za kratko vreme postati efikasna, a činovnici će sve zahteve građana rešavati u roku. Ako to u nekom predmetu ne bude slučaj, svaki nezadovoljni građanin neka mi se odmah lično obrati.

POVEZANE VESTI

Petak 20.07.2012. 12:50
Не бих ја био баш толико еуфоричан јер знам да већина Ћупричана није баш одушевљена Радосавом Ђорђевићем. Нити сам за њега, нити против њега, али је чињеница да га се Ћупричани поприлично плаше. Мрзе га највише они што су отпуштени из ''Раванице''. Да је у општинској управи хаос, то је тачно, јер су људи претходне власти запошљавали све своје пријатеље, рођаке, кумове. Из општине би требало отпустити прво 70% тих лезилебовића који ништа не раде већ само хватају зјала и маглу кад год могу, па тек онда завести ред. Привреда у Ћуприји је уништена, а оне фирме које раде једва опстају јер их општина пљачка разноразним, порезима, наметима, таксама да би господа из општинске управе примала плате.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online