Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.07.2012.
14:39
Beta A

"Vojvođani neće da se otcepe, to traže loši političari"

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić izjavio je da u Vojvodini nijedna politička stranka ne traži odvajanje od Srbije i da je stalno ponavljanje te teze uvredljivo za sve građane Pokrajine.

 Pajtić: Priče o separatizmu su uvreda za Vojvodinu
 

Pajtić je u intervjuu za nedeljnik Novi magazin naveo da otcepljenje Vojvodine pominju političke snage koje su već dve decenije unazad izazivale nestabilnost, svađe među ljudima i osećanje nesigurnosti.

"Najavama otcepljenja Vojvodine od Srbije bave se oni koji nemaju dobre namere ni prema građanima Pokrajine, niti prema građanima Srbije, već samo žele da obezbede glasove uplašenih građana koji dobro pamte procese dezintegracije Jugoslavije", kazao je predsednik Vlade Vojvodine.

Komentarišući odluku Ustavnog suda Srbije da posle tri godine poništi 22 odredbe Zakona o nadležnostima Vojvodine, on je kazao da to nije slučajnost.

"Naivno bi bilo verovati da je slučajnost to što je Ustavni sud, posle tri godine razmatranja zahteva DS S, objavio Odluku o ustavnosti Zakona o prenosu nadležnosti na Vojvodinu, upravo na dan kada je zaključen Sporazum o formiranju nove republičke koalicije i noć uoči formiranja nove Vlade Vojvodine", ocenio je on.

Pajtić je odbacio spekulacije dela stručne javnosti i kreatora zakona da je usvajanje tog akta bila politička volja tadašnjih vlasti.

"Svaki zakon koji predloži Vlada, a usvoji ga Skupština, izraz je političke volje te parlamentarne većine – to nije tako samo u Srbiji. Ovo je Zakon oko kojeg je postignut konsenzus stranaka koje su ga izglasale i koji je Vojvodini obezbedio korišćenje razvojnih potencijala koje je omogućio novi Ustav Srbije", naveo je Pajtić.

Prema njegovim rečima, trebalo bi menjati Ustav Srbije. "Srbiji je potreban bolji Ustav od postojećeg, ali se plašim da uz odnos snaga kakav postoji u parlamentu taj ustav ne bi bio povoljniji po Vojvodinu nego što je sadašnji", kazao je Pajtić za Novi
magazin.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.07.2012. 14:42
"Losi politicati" ??..."Nije slucajno" ?? Pa jos uvek je na sceni VLADA DS-a sa svojim sudstvom .... Vojvodjani su za njih glasali - i sta sad ??
Sreda 18.07.2012. 16:50
Како испливава на површину патолошка мржња Бокицина, према свему што је српско(читај Коштуница и ДСС)! ДСС као једина државотворна странка у парламенту, иако није у власти, дејствује одговорно, као и увек, у одбрани националних интереса! Хвала Богу време за ову странку тек долази јер једина говори правду овом напаћеном народу! Врло брзо када буду власт неће се добро провести нико ко и посања о сепаратизму и издаји државе и народа!
Sreda 18.07.2012. 16:33
LAZES DOK ZINES..!!!! HUNOV PRIJATELJ !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online