Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 18.07.2012.
10:33 >> 14:09h
Beta A

Grasi: Ne znam ko su novi kupci Politike; Bogićević: Ja nisam!

Generalni direktor Politike a.d. Zefereno Grasi izjavio je da ne zna ko su novi kupci Politike novine i magazini (PNM), niti kako je prodaja oba­vlje­na. S druge strane, vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević demantuje da je uključen u kupovinu 50 odsto udela "Politike", a kojeg su prvog povezali s kupovinom ovog lista.

Misteriozna prodaja Politike: Generalni direktor saznao preko sajta APR-a za promenu vlasnika
 

Grasi neobavešten, saznao sa sajta APR

"Saznali smo za tu vest tako što je jedan naš saradnik skinuo podatke sa sajta Agencije za privredne registre. Dakle, ništa više od toga nisam saznao niti sam prethodno bio obavešten o pro­da­ji", kazao je Gra­si, preneo je list "Politika". On je pod­setio da je sre­di­nom mar­ta VAC po­nu­dio Po­li­ti­ci a.d. da otkupi nji­ho­vih 50 od­sto po pra­vu preče ku­po­vi­ne.

"Mi smo traži­li do­dat­na ob­ja­šnje­nja jer nam ni­je bi­lo ja­sno u njihovoj po­nu­di da li će­mo ku­po­vi­nom nji­ho­vog de­la pre­u­ze­ti i sve oba­ve­ze i pra­va, pa smo tra­ži­li po­jašnje­nje. Po­sle iz­ve­snog vre­me­na stigao je od­go­vor da po­što se ni­smo iz­ja­sni­li da li ho­će­mo ili neće­mo, oni sma­tra­ju da smo mi od­bi­li po­nu­du i da će oni pro­da­ti svoj udeo trećoj stra­ni", kazao je Grasi.

Skandalozna prodaja "Politike"

* "Politika" otišla za 4, 7 miliona evra

Da podsetimo, moskovska Ist medija grupa preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga, objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre. Prema podacima sa sajta Agencije, promena vlasništva u Politici registrovana je 16. jula.

Bogićević: Nemam nikakve veze s kupovinom Politike

Podižu prašinu s mojim imenom: Bogićević

"Uopšte ne znam odakle nekome ideja da podiže toliku prašinu koristeći moje ime. Ti koji poturaju takve informacije nemaju pravo da maltretiraju mene, a ni moju porodicu", rekao je vlasnik "Farmakoma" Miroslav Bogićević.

Srpska napredna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije, kao i Udruženje novinara Srbije, juče su u reagovanju na tu vest, postavili pitanje da li iza "Ist medija grupe" stoje Bogićević i Demokratska stranka.

Problemi u Politici

 

Prema Garsijevim rečima, 15. ma­ja sti­glo je pi­smo iz VAC-a u kom su naveli da "Poltika novine i magazini" pre­ki­da­ju bi­lo ka­kvo plaća­nje Po­li­ti­ci a. d, pošto je Politika a.d. na­vod­no za­bra­ni­la is­pla­tu ne­kih kre­di­ta preduzeću Politika novine i magazini. Grasi je kazao da je to njemu pot­pu­no ne­po­zna­ta stvar.

 

"To je stvo­ri­lo ogro­man pro­blem Po­li­ti­ci a. d. u po­slo­va­nju jer nam tre­nut­no naša ćer­ka fir­ma du­gu­je oko 20 mi­li­o­na di­na­ra zbog če­ga smo upa­li u fi­nan­sij­ske teškoće", rekao je Grasi.

SNS: DS je prodajom akcija Politike učinila razbojništvo

Srpska napredna stranka (SNS) ponovo je danas optužila Demokratsku stranku (DS) da je prodajom akcija "Politike" počinila "pravo razbojništvo" i upozorila da se isti scenario sprema i za "Večernje novosti".

NUNS: Objaviti podatke o kupoprodaji Politike

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadležne u odlazećoj Vladi i dnevnom listu Politika da javnosti hitno predoče sve relevantne podatke o vlasničkom transferu u tom listu, čime bi se sprečile spekulacije i politička nadgornjavanja dosadašnje i buduće vlasti.

DSS: "Zakulisana" prodaja

Demokratska stranka Srbije (DSS) osudila je, kako se navodi, "zakulisnu" prodaju novinske kompanije "Politika" i ocenila da je ona "munjevito i bez ičijeg znanja" dospela u ruke novog vlasnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.07.2012. 14:08
Jedna vrlo vazna stavka u okviru medijsko-propagandnog rata koji se vec decenijama vodi protiv Srba i Srbije. U svakom slucaju list je otisao u ruke neprijatelja Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online