Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Ponedeljak 16.07.2012.
13:58
Beta A

Dačić: Autonomiju Vojvodine ugrožava DS

Mandatar Ivica Dačić izjavio je da je spreman da sarađuje sa vojvođanskom skupštinom i Vladom i ocenio da je potrebno tražiti rešenja, a ne stvarati konflikte.

Potpredsednik vlade Ivica Dačić
 

"Neću dozvoliti da se veštački formira mišljenje da je autonomija Vojvodine ugrožena. Ako je neko ugrožava, ugrožava je vlast Demokratske stranke. Nismo mi birali Ustavni sud", rekao je Dačić novinarima u Subotici nakon sastanka sa rukovodstvom Saveza
vojvođanskih Mađara.

Na pitanje o najavi lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će internacionalizovati pitanje Vojvodine, Dačić je rekao da ne treba zloupotrebljavati pitanje Vojvodine i ponovio da nije nova Vlada birala Ustavni sud.

"Poslanici SPS-a su, uostalom, glasali za Statut. Protiv sam zloupotrebe ovog pitanja. Ja sam praktičan čovek, hajde da rešavamo probleme. Ja znam da je to plodno tlo za politiku, ali izbori su završeni i narod mora da živi normalno. Hajde da tražimo rešenje", ocenio je Dačić.

Lider SVM Ištvan Pastor je, s druge strane, ocenio da je Liga socijaldemokrata Vojvodine mogla više da učini za Vojovdinu da su njeni poslanici drugačije glasali prilikom usvajanja republičkih budžeta ili nekih zakona, kada je SVM principijelno štitio interese pokrajine.

"Šta, uostalom, znači internacionalizacija? Mi konstantno to radimo štiteći interese pokrajine i u razgovorima sa predstavnicima međunarodnih institucija", rekao je Pastor.

Na pitanje o poslaničkoj grupi SVM u republičkom parlamentu, odnosno kako će se ona izjašnjavati o zakonskim predlozima, Pastor je rekao da će SVM formirati mišljenje o svakom pojedinačnom predlogu i na osnovu odluka stranačkih tela stranke glasati.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.07.2012. 14:16
Ma nek naprave jos jednu pokrajinu -"Autonomnu Pokrajinu Centralna Srbija" .... .
Ponedeljak 16.07.2012. 14:22
Ako neko ugrožava ustavni poredak države,taj mora i da odgovara.. Dosta je više konstatovanja uzroka bez rešavanja posledica.. Nije severna pokrajina ugrožena ništa više nego drugi delovi Srbije,čak šta više,tamo se znatno bolje živi a i imaju prava o kojima u ostatku Srbije mogu samo sanjati.
Ponedeljak 16.07.2012. 14:45
DRZAVA Bavarska u sastavu SAVEZNE Republike Nemacke ,glavni grad Minhen ,sediste Skupstine Drzave Bavarske , Munich.I sta im fali posle Vestfalije najaci u EVROPI ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online