Ponedeljak 16.07.2012.
13:58
Beta

Dačić: Autonomiju Vojvodine ugrožava DS

Potpredsednik vlade Ivica Dačić
 

"Neću dozvoliti da se veštački formira mišljenje da je autonomija Vojvodine ugrožena. Ako je neko ugrožava, ugrožava je vlast Demokratske stranke. Nismo mi birali Ustavni sud", rekao je Dačić novinarima u Subotici nakon sastanka sa rukovodstvom Saveza
vojvođanskih Mađara.

Na pitanje o najavi lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će internacionalizovati pitanje Vojvodine, Dačić je rekao da ne treba zloupotrebljavati pitanje Vojvodine i ponovio da nije nova Vlada birala Ustavni sud.

"Poslanici SPS-a su, uostalom, glasali za Statut. Protiv sam zloupotrebe ovog pitanja. Ja sam praktičan čovek, hajde da rešavamo probleme. Ja znam da je to plodno tlo za politiku, ali izbori su završeni i narod mora da živi normalno. Hajde da tražimo rešenje", ocenio je Dačić.

Lider SVM Ištvan Pastor je, s druge strane, ocenio da je Liga socijaldemokrata Vojvodine mogla više da učini za Vojovdinu da su njeni poslanici drugačije glasali prilikom usvajanja republičkih budžeta ili nekih zakona, kada je SVM principijelno štitio interese pokrajine.

"Šta, uostalom, znači internacionalizacija? Mi konstantno to radimo štiteći interese pokrajine i u razgovorima sa predstavnicima međunarodnih institucija", rekao je Pastor.

Na pitanje o poslaničkoj grupi SVM u republičkom parlamentu, odnosno kako će se ona izjašnjavati o zakonskim predlozima, Pastor je rekao da će SVM formirati mišljenje o svakom pojedinačnom predlogu i na osnovu odluka stranačkih tela stranke glasati.

2024 © - Vesti online