Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 15.07.2012.
09:41
novimagazin.rs A

Čanak internacionalizuje "vojvođansko pitanje"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da će posle odluka Ustavnog suda Srbije kojom su osporene pojedine nadležnosti Vojvodine početi internacionalizacija "vojvođanskog pitanja".

Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju: Nenad Čanak

"Nedvosmisleno nam je poručeno da Vojvodina više ne može da izdaje ni pecaroške dozvole. I mi sad moramo da se branimo, a kako naša prava više ovde nema ko da zaštiti, internacionalizacija pitanja Vojvodine je neminovna", rekao je Čanak za novosadski Dnevnik.

Dodao je da se Vojvodina uzdala u politički sistem u Srbiji, ali se to uzdanje "očigledno razbilo o bahatost beogradskih vlastodržaca i njihovih poltrona".

"Posle samo jednog i to nedovršenog kruga izbora, jer nova vlada još nije formirana, već se demontira sve što je mukotrpno nakapljavano 12 godina. E, to neće moći", istakao je Čanak.

Prema njegovim rečima, u izbornoj kampanji ništa nije obećavao, već je "samo svirao tamburu". "I na njoj sam odsvirao pesmu 'Mlada Vojvođanka'. A stara dobra izreka kaže: Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju!", naveo je Čanak, misleći na spot u kome svira melodiju "Mlada partizanka".

Prema njegovoj oceni, očigledno je da u Vojvodini "u velikoj većini" žive ljudi koji ne pristaju na zatiranje pokrajinskih specifičnosti. Čanak je priče o vojvođanskom separatizmu nazvao "budalaštinama".

"Nema ovde separatizma, to su budalaštine, ali ja kao Srbin iz Vojvodine osećam svoju posebnost. A mi tražimo samo jednu elementarnu civilizacijsku tekovinu: pravo da odlučujemo o svojim resursima", poručio je Čanak.

Prema njegovim rečima, Ustav Srbije iz 2006. godine je donet "na prevaru" i protivno volji građana Vojvodine. "Veštačka je to i lažna tvorevina, koja nema nikakve veze sa stvarnošću, nego služi samo zato da bi se primenjivala stara pašićevska filozofema 'zakoni su za protivnici'", rekao je predsednik LSV.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.07.2012. 09:47
Ниси Ти србин хохштаплеру. Боље би било да свира тамбурицу негде у кафани него да се бави политиком где само прави штету.
Nedelja 15.07.2012. 09:54
SOCIJAL-DEMOKRATA ... NITI SMRDI nit MIRISE.... malo socijalizam malo demokratije.... Sad bi da menja USTAV kako njemu odgovara (bas demokratski)....isao bi i mimo zakona jer kako kaze zakoni su za "neprijatelje"..??? Kakva NATOVSKA budala kao i Vuk mu i ceda - ista bratija !
Nedelja 15.07.2012. 10:00
http://www.youtube.com/watch?v=0NQf9kiFbxU pravo lice separatisticke svinje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online