Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.07.2012.
21:11
Beta A

"Došao je kraj divljem kapitalizmu"

Mandatar Ivica Dačić izjavio je danas da će nova vlada označiti kraj "divljeg i neoliberalnog kapitalizma" kome je trka za profitom bila najvažnija i da će njegov prioritetni zadatak kao premijera biti socijalni dijalog.

Ova vlada će označiti kraj jednog divljeg i neoliberalnog kapitalizma: Ivica Dačić
 

Dačić je na televiziji Pink istakao da je jasan cilj nove vlade - da do kraja ove ili sredine iduće godine Srbija dobije datum za početak pregovora za članstvo u EU, što podrazumeva i ispunjavanje evropskih uslova koji su bili postavljeni u decembru.

"Nova vlada je spremna da na višem nivou razgovara sa predstavnicima vlasti u Prištini. Apsolutno ne postoji nijedan razlog da bilo ko sumnja u orijentaciju nove vlade", istakao je Dačić.

Dačić je rekao da je tokom razgovora s najvišim predstavnicima nemačke i američke administarcije i Evropske unije zaključio da za sada postoje velika očekivanja od nove vlade, pošto su "zadovoljni tekstom sporazuma gde je jasna evropska orijentacija Srbije".

"Ova vlada će označiti kraj jednog divljeg i neoliberalnog kapitalizma kome je trka za profitom bila najvažnija što znači da će moj prioritetan zadatak kao premijera biti socijalni dijalog, a glavni socijalni partneri sindikati i sve druge društvene grupacije
kojima je neophodna socijalna pravda", rekao je Dačić je rekao i da će jedan od prioriteta biti da država ispunjava sve svoje obaveze - da se smanji deficiit u budžetu i da se plate, penzije i ostale nadležnosti redovno isplaćuju, ali i to da
neće biti zamrzavanja plata i penzija.

Komentarišući saopštenje Saveza samostalnih sindikata Srbije da lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima mnogo godina da bi bio u vladi, Dačić je rekao da je bespotrebno praviti raspravu oko nečijih godina.

"Mislim da je bespotrebno praviti raspravu oko toga ko koliko ima godina i na kom će mestu u vladi biti. Krkobabić je bio jedan od najvećih protivnika da se podigne starosna granica za odlazak u penziju", ocenio je Dačić.

Upitan o njegovom odnosu s liderom Demokratske stranke Borisom Tadićem, mandatar za sastav nove vlade je rekao da ne želi da kritikuje one s kojima sam do sada sarađivao i da ne želi loše odnose. "Tadić je odigrao i igra značajnu ulogu u političkoj javnosti Srbije. Želim sve najbolje njemu i DS-u. Politička scena u Srbiji se
promenila", kazao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 21:21
O kakvom KAPITALIZMU TI PRICAS...?? Ovde je bila na delu .SAMO .pljacka-otimacina i rasprodaja do sad !
Petak 13.07.2012. 22:16
DAJ NAM RECITE KOJI SU TO EU USLOVI, DA ZNAMO I MI ! EU PLATE, SKOLOVANJE, MEDICINSKA USLUGA, TAKO NESTO, ILI DAJ JOS STO VEC NISMO UZELI I ONO STO SMO OKUPIRALI !?? IVICA KAO SPREMA NEKO IZNENADJENJE U VIDU BLAGOSTANJA, BOZE OSLOBODI !
Subota 14.07.2012. 02:16
Tkzv. "socijalna mafija" prigrabila vlast zahvaljujuci neslozi i gluposti naroda srpskog, po ko zna koji put. Oni su amorfni i nejasni po svakom pitanju, osim kada su lazi i kradja u pitanju, tu su kristalno jasni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online