Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 13.07.2012.
16:53 >> 17:29h
Beta A

Sindikati: Krkobabić je mator za vladu

Savez samostalnih sindikata Srbije ukazao je da dosadašnjem potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću, koji ima 83 godine, nije mesto u budućoj vladi.

Sindikati pozvali Dačića da preispita odluku da Jovan krkobabić bude u Vladi Srbije
 

SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala najava da će Krkobabić obavljati dvostruku funkciju - potpredsednika i ministra za rad i socijalnu politiku.

Sindikat je zapitao Dačića da li je u Krkobabiću prepoznao ministra koji će svakodnevno obilaziti regione u Srbiji, fabrike, preduzeća i radnike, ili su skriveni stvarni razlozi za njegovo učešće u budućoj vladi.

"Da nije njegovo (Krkobabićevo) imenovanje alibi za brojne nepopularne, restriktivne i štetne poteze, koje će vlada, pod pritskom internacionalnih komora i finansijskih institucija, povući u kratkom roku, ili je dokaz koliko se malo poštuju radnici, zaposleni, nezaposleni, penzioneri, mladi i sindikat", piše u pismu SSSS upućenom Dačiću.

Politička pozadina napada na Krkobabića

 

Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" danas je ocenio da postoji politička pozadina
protivljenju Saveza samostalnih sindikata Srbije da predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovana Krkobabić bude u novoj vladi Srbije.

 

Pozivajući se na godine Krobabića, kao argument za članstvo u vladi, SSSS je prekršio međunarodne principe i norme, o čemu će biti obaveštene relevantne evropske i međunarodne organizacije, najavio je UGS "Nezavisnost".
 

Takav stav SSSS, prema oceni UGS "Nezvisnost", ima političku pozadinu, odnosno motivisan je namerom da se obezbedi da dosadašnji ministar rada Rasim Ljajić ostane na toj funkciji i u budućoj vladi.

 

"Protest SSSS je ništa drugo nego poslednji pokušaj njegovih dužnika da se sačuva opcija Rasima Ljajića, koji je sračunato naneo nemerljivu štetu prosecima socijalnog dijaloga u Srrbiji", navodi se u saopštenju UGS "Nezavisnost".

Dodaje se da bi "bilo smešno da u Srbiji o sudbini sveta rada odlučuju penzioneri - jedan sa mesta direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, a drugi sa mesta ministra rada i socijalne poltike".

Od manadatara je SSSS zatražio da, uprkos koalicionom sporazumu socijalista na čijem je čelu Dačić, sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je Krkobabić predsednik, i Jedinstvenom Srbijom, preispita odluku da Krkobabić bude u novoj vladi.

O obrazloženju takvog zahteva sindikat je naveo da je Srbiji, u sadašnjoj teškoj situaciji, na mestu ministra za rad neophodan mlađi, hrabriji, sposobniji čovek, koji ima viziju i spreman je da naporno radi.

POVEZANE VESTI

Petak 13.07.2012. 17:03
Jok bre covek u cvetu mladosti. Pustitega da radi i da stvara pred njim je buducnost. Pogrebne agencije se za njega najvise raduju.
Petak 13.07.2012. 16:57
Nema koga drugog..... .......... u konkursu za ta "radna" mesta je pisalo, da mora imati preko 60 god. radnog iskustva..!
Petak 13.07.2012. 19:51
Ako ovo postolji bilo gde u svetu da gerijatrija vodi zemlju..molim da nas neko obavesti. Deca su budućnost !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online