Petak 13.07.2012.
16:53 >> 17:29h
Beta

Sindikati: Krkobabić je mator za vladu

Sindikati pozvali Dačića da preispita odluku da Jovan krkobabić bude u Vladi Srbije
 

SSSS je u otvorenom pismi mandataru nove vlade Ivici Dačiću naveo da je veliko nezadovoljstvo zaposlenih i članova sindikata izazvala najava da će Krkobabić obavljati dvostruku funkciju - potpredsednika i ministra za rad i socijalnu politiku.

Sindikat je zapitao Dačića da li je u Krkobabiću prepoznao ministra koji će svakodnevno obilaziti regione u Srbiji, fabrike, preduzeća i radnike, ili su skriveni stvarni razlozi za njegovo učešće u budućoj vladi.

"Da nije njegovo (Krkobabićevo) imenovanje alibi za brojne nepopularne, restriktivne i štetne poteze, koje će vlada, pod pritskom internacionalnih komora i finansijskih institucija, povući u kratkom roku, ili je dokaz koliko se malo poštuju radnici, zaposleni, nezaposleni, penzioneri, mladi i sindikat", piše u pismu SSSS upućenom Dačiću.

Politička pozadina napada na Krkobabića

 

Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost" danas je ocenio da postoji politička pozadina
protivljenju Saveza samostalnih sindikata Srbije da predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovana Krkobabić bude u novoj vladi Srbije.

 

Pozivajući se na godine Krobabića, kao argument za članstvo u vladi, SSSS je prekršio međunarodne principe i norme, o čemu će biti obaveštene relevantne evropske i međunarodne organizacije, najavio je UGS "Nezavisnost".
 

Takav stav SSSS, prema oceni UGS "Nezvisnost", ima političku pozadinu, odnosno motivisan je namerom da se obezbedi da dosadašnji ministar rada Rasim Ljajić ostane na toj funkciji i u budućoj vladi.

 

"Protest SSSS je ništa drugo nego poslednji pokušaj njegovih dužnika da se sačuva opcija Rasima Ljajića, koji je sračunato naneo nemerljivu štetu prosecima socijalnog dijaloga u Srrbiji", navodi se u saopštenju UGS "Nezavisnost".

Dodaje se da bi "bilo smešno da u Srbiji o sudbini sveta rada odlučuju penzioneri - jedan sa mesta direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, a drugi sa mesta ministra rada i socijalne poltike".

Od manadatara je SSSS zatražio da, uprkos koalicionom sporazumu socijalista na čijem je čelu Dačić, sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, čiji je Krkobabić predsednik, i Jedinstvenom Srbijom, preispita odluku da Krkobabić bude u novoj vladi.

O obrazloženju takvog zahteva sindikat je naveo da je Srbiji, u sadašnjoj teškoj situaciji, na mestu ministra za rad neophodan mlađi, hrabriji, sposobniji čovek, koji ima viziju i spreman je da naporno radi.

2024 © - Vesti online