Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 09.07.2012.
00:43
Beta A

Jeremić: Niko me ništa nije pitao, a blate me

Ministar inostarnih poslova Vuk Jeremić izjavio je da se u medijima protiv njega vodi "nezapamćena haranga", koja, kako je ocenio, nanosi veliku štetu i njemu i ugledu Srbije, prenose beogradske agencije.

Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić
 

"Neću da se krijem iza ugleda Srbije, ali misiju Srbije opsedaju strane diplomate i pitaju da li se Srbija povlači iz predsedavanja. Doveden sam u veoma neprijatnu situaciju", kazao je Jeremić za "Utisak nedelje", povodom navoda u javnosti o sredstvima koja će biti utrošena za njegovo predsedavanje Generalnom skupštinom UN.

Jeremić je podsetio da je Vlada odobrila okvirni predračun od 2,9 miliona dolara, što je, kako je dodao, bilo potrebno da bi se formalno-pravno preuzelo predsedavanje od Katara.

"To je suma koja može da bude manja ili veća, to je bilo neophodno da bi se formalno završila ta procedura", kazao je Jeremić. On je naveo da će se o konačnom budžetu pitati naredna vlada, koja treba da odluči da li je Srbiji potrebna promocija u svetu i
stvaranje novog dipolomatskog kadra.

"Pitanje je da li hoćete da iskoristite priliku da iškolujete jedan kadar na bazi kojeg će se sutrašnja diplomatija razvijati. Ukoliko sledeća vlada donese odluku da nam ne treba promovisanje Srbije u Americi, investicione konferencije, onda će tako i biti", poručio je Jeremić.

On je naveo da je prethodna nedelja bila najteža u njegovoj dosadašnjoj karijeri i da su neki mediji koristili izuzetno ružan jezik, a neki su i vređali, što je imalo posledice i po njega i po njegovu porodicu. Ipak, on je rekao da ne krivi medije, ali nije precizirao koga krivi.

Prema njegovim rečima, sve je počelo nakon sastanka DS-a 29. juna, koji je on morao da napusti pre nego što se završio.

"Navodno, nakon što sam otišao, na sastanku se povela debata o budžetu za predsedavanje Genralnom skupštinom UN. Ništa o tome nisam znao, niko mi nije kasnije rekao. Nakon toga, otvaram medije i vidim tu nezampaćenu harangu", kazao je Jeremić.

On je poručio i da bi sve bilo drugačije da ga je neko pozvao i tražio objašnjenje.

"Razumeo bih da me je neko pozvao da objasnim, pa bi se možda dogovorili da je predloženi budžet preveliki, pa ga treba smanjiti, ili da ga treba sprovesti. Ali ništa od toga se nije desilo", kazao je Jeremić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.07.2012. 00:59
Niko te nije nista pitao zato sto nista ne preduzimas...samo govoris kako ce biti bolje na Kosovu a ko zna sta ti radis umesto da pregovaras...da li si ti uopste seo za sto s njima ili si se samo rukovao za kamere i rekao ''postizemo napretke''?..kad budes postigao napretke u pregovorima ali one prave...onda ces biti neko i nesto...do sada si uradio....NISTA....NISTAAAAA...00000000....sedis sa njima i pijes vodu koju vam ponude u mesto da resavas pitanje Kosova....zamenio bih te da mogu...ali sta se radjani pitaju...nista....
Ponedeljak 09.07.2012. 00:59
Ti jeremicu kakvu si ''korist''doneo Srbiji kao ministar spoljnih poslova vidimo po tvojim katastrofalnim rezultatima po nasu drzavu.Dugo si ti igrao dogovorenu ulogu ''patriote'',tako da bi po mom misljenju bilo bolje za Srbiju da odustane od predsednikovanja generalne skupstine nego da ti nastavljas i dalje svoj stetocinski rad na stetu Srbije.A ako te vec ne mogu smeniti neka ti bar smanje apanazu bar 10 puta.Umesto 7miliona dolara na 700 hiljada dolara iako smatram da je i to previse za stetocinu.
Ponedeljak 09.07.2012. 07:10
Mali hoće da se opari, krijući se iza suknje Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online