Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 09.07.2012.
00:11
Večernje novosti A

Mrkonjić ostaje na koridorima?

Iako se još ne zna raspodela resora u novoj vladi, postoji mogućnost da Milutin Mrkonjić, potpredsednik SPS-a, ostaje da vodi resor infrastrukture i izgradnju auto-puteva kroz Srbiju, saznaju "Novosti".

Potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić
 

Potpredsednik SPS-a, Milutin Mrkonjić je za list “Novosti“ rekao da svakodnevno obilazi radove na koridorima 10 i 11 i da ima puno poverenje da će mandatar Ivica Dačić za koji dan završiti posao oko formiranja vlade.

“Dogovori naše koalicije SPS-PUPS-JS sa SNS i URS se privode kraju. Izvesno je da ćemo uskoro dobiti novu vladu. Važno je da se prekinu političke igre i da počnemo da radimo. Mandatar i budući premijer Ivica Dačić ubrzao je pregovore i konsultacije do maksimuma i to je dobro za zemlju. Nema više stajanja i čekanja”, izjavio je Mrkonjić za “Novosti”.

Mrkonjić ističe da se o resorima još nije pregovaralo ali da Dačić sklapa vladu korak po korak i na čvrstim temeljima.

“Završen je najvažniji deo poslova, a to je dogovor oko programskih principa. Na redu je potpisivanje koalicionog sporazuma, pa ćemo tek onda da razgovaramo o kadrovima”, rekao je Mrkonjić.

Potpredsednik SPS-a veruje da je koalicija oko socijalista čvrsta i jedinstvena.

“Mi smo tim koji dobija. A tim koji dobija se ne menja. Siguran sam da će svi dati punu podršku premijeru Dačiću”, rekao je on.

Mrkonjić je rekao da očekuje da će ostati na funkciji ministra infrastrukture.

“Mirne savesti otvoreno mogu da kažem da očekujem da nastavim posao. Za mog mandata je mnogo toga urađeno, a mnogo toga smo i započeli. Po logici stvari, ja te poslove najefektnije mogu i da završim. Našu koaliciju su građani na izborima nagradili zbog rezultata, i možemo da nastavimo da vodimo sve resore koje smo imali”, ističe Mrkonjić, dodajući da ukoliko bude bilo samo 15 ministarstava on ne smatra da će biti manje obaveza.

“Videćemo sledećih dana kakav će biti dogovor koalicionih partnera. Taj deo pregovora još nije završen”, rekao je Mrkonjić i dodao da ga ne bi iznenadilo ukoliko se infrastrukturi doda građevina i prostorno planiranje.

O dodavanju vanstranačkih stručnjaka u vladu Mrkonjić kaže da nema ništa protiv, ukoliko ti stručnjaci imaju i trag iza sebe.

“Ekonomiju i finansije treba dati ekonomistima, pravdu pravnicima, obrazovanje profesorima, zdravstvo lekarima, a građevinu, energetiku i saobraćaj inženjerima... Pa po cenu i da neki od njih ne budu na partijskim spiskovima”, kaže potpredsednik socijalista.

O partijskim feudima Mrkonjić kaže da je do sada delovao sam i ličnim primerom.

“Nisam zamenio nijednog pomoćnika ministra koga je postavio prethodni ministar. U svakom poslu prednost moraju da imaju najsposobniji, a samo usput politički podobni”

O zalaganju partnera za uvođenje konkursa za direktore javnih preduzeća, Mrkonjić kaže da oni koji se za to zalažu kucaju na otvorena vrata.

“Dosadašnja vlada pre pola godine donela je odluku da se direktori javnih preduzeća biraju na konkursu, pa su neki od njih sada samo vršioci dužnosti dok se konkursi ne realizuju”, ističe Mrkonjić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.07.2012. 05:54
Баш ми је драго, љуби га мајка. Леп човек а и поштен. Таман да до следећих избора натенане заврши и дан пред изборе отвори тунел Стражевицу. А треба уприличити и свечаност поводом почетка радова на парчету (оно парче код Лајковца) аутопута Монтенегро-Мађарска .
Ponedeljak 09.07.2012. 11:07
Naslov zvući kao - Ostajem na barikadama, do zadnjeg.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online