Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 07.07.2012.
21:51 >> 23:00h
Beta A

"Tadić i Tači zakasnili sa rukovanjem"

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je svaki gest koji smiruje odnose značajan, te je to i rukovanje u Dubrovniku lidera DS Borisa Tadića sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Međutim, Jovanović kaže da je to ipak zakasnelo gest koji bi bio od većeg značaja za Srbe i Albance da se dogodio ranije.

Rukovanje bi imalo više efekata da se dogodilo nekoliko godina ranije: Jovanović

"U tom svetlu treba posmatrati i ono sto se dogodilo u Dubrovniku, ali i priznati da je reč o zakasnelom aktu koji bi imao mnogo veći značaj za budućnost srpsko-albanskih odnosa da se dogodio pre nekoliko godina", rekao je Jovanović, saopštila je LDP.

Jovanović je kazao da Srbija i Kosovo treba da "otvore nove političke horizonte" i da je to odgovornost vlasti i u Beogradu, i u Prištini, ali i svih političara.

"Neophodno je promeniti politiku Beograda kako bi bila rešena sva otvorena pitanja koja opterećuju našu političku, ekonomsku i bezbednosnu budućnost i okretanje brzom ispunjavanju uslova za prijem u punopravno članstvo Evropske unije", rekao je Jovanović i podsetio da je LDP godinama ukazivala na pogubnost politike koja je vođena i da je predlagala racionalan dijalog koji bi omogućio normalan život i kosovskim Srbima, i Albancima.

"Političari koji su vodili Srbiju, ignorisali su dobronamerne predloge koje smo im upućivali i neodgovornom politikom dalje konfrontirali zemlju sa modernim svetom. Zbog toga danas ima tako malo razumevanja za poziciju u kojoj se Srbija nalazi", kazao je Jovanović i istakao da je dobro da se "konačno izađe iz samoiscrpljivanja kojem smo se izlagali godinama, izbegavajući susrete i propuštajući regionalne događaje zbog robovanja frazi o posrednom priznanju i kalkulisanja sa unutrašnjim političkim rejtingom".

Lider Demokratske stranke Boris Tadić rukovao se sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku. Tadić je izjavio da rukovanje sa Tačijem nema istorijski značaj, ali da je to ipak dobro jer Srbija i Kosovo treba da rešavaju probleme.

POVEZANE VESTI

Subota 07.07.2012. 21:53
Pa Cedo jarce, trk da felaciom Taciju ublazis dusevnu bol zbog okasnelog rukovanja....
Subota 07.07.2012. 22:43
Hasim Taci,covek koji je direktno umesan u UBISTVO Srpskih policajaca,na Kosovu i Metohiji.Taj zlocin je dokazan i on se nalazi na poternici! Isti taj Taci je po iskazu Gospodina Martija,direktno umesan u TRGOVINE LJUDSKIM ORGANIMA,i GLAVA ALBANSKE NARKO MAFIJE! Nasi politicari se rukuju sa njim! To nije istorijska prekretnica,ovo je direkto pljuvanje u lice 220 000 ljudi proteranih sa Kosova i Metohije,poginulim Srbima,i pobijenoj deci na Srpskom Kosovu i Metohiji. Ova sramota se tesko pere!
Subota 07.07.2012. 22:00
Tadić je izjavio da rukovanje sa Tačijem nema istorijski značaj, ali da je to ipak dobro jer Srbija i Kosovo treba da rešavaju probleme. -------------------------------------- Nema istorijski znacaj!!! Ma nije valjda??? Naravno da nema, ni istorijski niti bilo kakav drugi znacaj, osim sto otkriva potpuno tadicevu beskrajnu podmuklost. Mimo toga, rukovao se bitanga tadic ili se rukovao trgovac semenkama sa autobuske stanice, vise ne postoji razlika...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online