Subota 07.07.2012.
21:51 >> 23:00h
Beta

"Tadić i Tači zakasnili sa rukovanjem"

Rukovanje bi imalo više efekata da se dogodilo nekoliko godina ranije: Jovanović

"U tom svetlu treba posmatrati i ono sto se dogodilo u Dubrovniku, ali i priznati da je reč o zakasnelom aktu koji bi imao mnogo veći značaj za budućnost srpsko-albanskih odnosa da se dogodio pre nekoliko godina", rekao je Jovanović, saopštila je LDP.

Jovanović je kazao da Srbija i Kosovo treba da "otvore nove političke horizonte" i da je to odgovornost vlasti i u Beogradu, i u Prištini, ali i svih političara.

"Neophodno je promeniti politiku Beograda kako bi bila rešena sva otvorena pitanja koja opterećuju našu političku, ekonomsku i bezbednosnu budućnost i okretanje brzom ispunjavanju uslova za prijem u punopravno članstvo Evropske unije", rekao je Jovanović i podsetio da je LDP godinama ukazivala na pogubnost politike koja je vođena i da je predlagala racionalan dijalog koji bi omogućio normalan život i kosovskim Srbima, i Albancima.

"Političari koji su vodili Srbiju, ignorisali su dobronamerne predloge koje smo im upućivali i neodgovornom politikom dalje konfrontirali zemlju sa modernim svetom. Zbog toga danas ima tako malo razumevanja za poziciju u kojoj se Srbija nalazi", kazao je Jovanović i istakao da je dobro da se "konačno izađe iz samoiscrpljivanja kojem smo se izlagali godinama, izbegavajući susrete i propuštajući regionalne događaje zbog robovanja frazi o posrednom priznanju i kalkulisanja sa unutrašnjim političkim rejtingom".

Lider Demokratske stranke Boris Tadić rukovao se sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem na sedmom Kroacija samitu u Dubrovniku. Tadić je izjavio da rukovanje sa Tačijem nema istorijski značaj, ali da je to ipak dobro jer Srbija i Kosovo treba da rešavaju probleme.

2024 © - Vesti online