Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.07.2012.
15:34 >> 16:19h
B92, Beta A

Vučić-Dačić-Dinkić: Trio u tajnosti

Sastanak lidera tri najveće stranke koje pregovaraju o novoj vladi, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Mlađana Dinkića završena je danas nešto posle 16 časova, rekli su agenciji Beta učesnici ali nisu želeli da iznose detalje.

Da li su se dogovorili?
 

Lokacija susreta je ostala nepoznata, a prema saznanju B92 sastali su se samo lideri tri stranke. Ovo je prvi trojni sastanak posle niza bilateralnih susreta.

Lideri SNS, SPS i URS su razgovarali o programu i ciljevima rada, kao i o rezultatima koji moraju da budu postignuti.

Ranije je najavljeno da će budući partneri u vladi napraviti detaljan koalicioni sporazum, a da će koordinator za izradu tog sporazuma biti vršilac dužnosti predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Vučić je za B92 rekao da će vlada biti formirana 24. jula ili eventualno dan pre ili dan kasnije.

"Očekujem da se približimo finalizaciji tog koalicionog sporazuma. Najvažnije je šta je to što mi mislimo da treba da bude urađeno i pre svega da ti rezultati mogu da budu proverljivi. Da prosto ne pravimo nešto što treba da bude kao šarena laža i da bi smo narod zamajavali, ili da bi to lepo zvučalo, a da od toga nema ništa. Dakle, da ono što kažemo bude ostvareno, a ako ne bude znači da nismo uspeli", kazao je Vučić za B92.

Kako su ranije najavili predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS, SNS i URS novi koalicioni sporazum biće zasnovan na osam principa - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija i decentralizacija i sloboda medija.

SNS i SPS su prve razgvore o novoj vladi imali 29. juna u sedištu SNS-a u Beogradu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je 28. juna Dačiću mandat da sastavi novu vladu, nakon što ga je koalicija SPS-PUPS-JS uverila da je okupila većinu i da će u toj većini biti SNS i URS.

POVEZANE VESTI

Petak 06.07.2012. 15:50
Ovo je sastanak o razmeni utisaka (diktata) .... Rikera a pred dolazak 8 i 9-og Pomoćnika američke državne sekretarke- Filip Gordon. Nadam se da ce napraviti sporazum ,za jos jedno istorijsko NE ucenama zapada i da povratimo postovanje Sveta o Srbiji kao NORMALNOJ drzavi (unistenoj marionetskom vladom zapada) i pocetku oslobadjanja od OKUPATORA...!!
Petak 06.07.2012. 17:38
Ovo traje kao neki teži porođaj..ko zna šta će nam roditi..Ako gledamo "genetiku" ove trojice..dete tj vlada će biti VELIKI LOPOV!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online