Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 04.07.2012.
10:39
Beta A

Simić: Za SAD je prihvatljivija vlada SNS i DS

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio je da je za SAD poželjnije da novu Vladu Srbije formiraju Srpska napredna stranka (SNS) i Demokratska stranka (DS), i da u nju budu uključeni i Socijalistička partija Srbije (SPS) i neke druge stranke.

Čini se da bi za SAD vlada koju bi predvodile SNS i SPS: Predrag Simić

"Čini se da bi za SAD vlada koju bi predvodile SNS i SPS, bila manje poželjna nego neka velika koalicija koja bi obuhvatala bar SNS i DS, ako ne i SPS i druge", rekao je Simić za današnji novosadski "Dnevnik".

Ocenio je da nije ni malo slučajno to što je u posetu Srbiji doputovao zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker, i što će Beograd 8. i 9. jula posetiti i pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon.

"Ne treba mnogo razmišljati da bismo zaključili da postoje samo dva razloga koji mogu naprasno dovesti visoke američke funkcionere u Beograd. Jedan se zove Kosovo, drugi formiranje vlade, a pošto su te dve stvari međusobno povezane, mislim da je i Amerika odlučila, pomalo kasno, da se umeša u formiranje Vlade Srbije pa zato to malo i bode oči", naveo je Simić.

Po njegovim rečima, "mnogi podozrevaju" da će SAD insistirati da se u Skupštini Srbije stvori dvotrećinska većina koja će potom moći da promeni Ustav Srbije, odnosno da prizna Kosovo.

"Tako je bilo i 1990-ih godina i u prošloj deceniji. SAD bi obično prepuštale drugima, Evropljanima i ne znam kome da vode stvari na Balkanu, a kada bi zagustilo, onda bi Amerikanci došli u poslednjem trenutku, kao vatrogasci, da zaštite određene interese. Tako je praktično već 20 godina, i slučaj je to i sada", ocenio je Predrag Simić.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.07.2012. 10:54
Nije vazno ko ce biti u vladi od drugih stranaka ali DS-LDP "mora" biti u vladi...! Jedino sa njima u vladi odgovara USA ....: "koja će potom moći da promeni Ustav Srbije, odnosno da prizna Kosovo. "
Sreda 04.07.2012. 11:15
Ovaj Simic govori sta je prihvatljivo Amerima, kao da je i on jedan od njih, ili nesvesno kaze za kog radi. Naravno da je za Amere pozeljno i prihvatljivo sve sto ide na stetu Srbije. Najvise im bi odgovaralo kad bi sutra Srbija nestala kao drzava. Isto to vazi i za Rusiju. Treba Dacic formirati vladu po hitnom postupku, tako da visoki USA gosti imaju vremena za razgledanje Beograda i provod., U zapadnim zemljama se vlada napravi za 1 dan, unapred vec postoje opcije, zasednu i padne dogovor. Ne mora prvi izbor biti najbolji, kroz koji mesec uradi se obnova vlade, neki ministri se zamene. Ti glupani prave vladu 3 meseca, kao da prave svemirski brod.
Sreda 04.07.2012. 10:44
Da li nam oni nude vladu nacionalnog spasa ili?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online