Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 26.06.2012.
00:11
Beta A

Evropa podržava Šiptare da uslovljavaju Srbiju

Kosovske vlasti nastavak razgovora sa Srbijom uslovljavaju primenom postignutih sporazuma i za to imaju podršku Evropske unije, a u Prištini se procenjuje i da za sada nema uslova da se dijalog podigne na viši politički nivo, preneli su prištinski mediji.

Foto: Ilustracija

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi ubuduće dijalog Beograd-Priština trebalo da vodi predsednik Vlade Srbije, politički analitičar Behljulj Bećaj je ocenio da je to preuranjeno.

Bećaj smatra da je izjava Nikolića da razgovore treba nastaviti na visokom političkom nivou pre svega deo marketinga i pokušaj da se pokaže konstruktivnost u odnosima sa Kosovom.

Kosovski politički analitičar je ocenio da bi eventualnim razgovorima premijera ili predsednika dve države trebalo da prethode dobre pripreme i da je za to potrebno vreme.

Kako je naveo, ti razgovori ne treba da posluže samo za slikanje predsednika i premijera Srbije i Kosova već da daju konkretan doprinos rešenju otvorenih pitanja u međusobnim odnosima.

Kosovska vlada je ranije saopštila da razgovori sa Srbijom neće biti nastavljeni dok se ne primene sporazumi, što je, kako je navedeno, podržao i posrednik Evropske unije Robert Kuper.

Prištinske vlasti su demantovale i pisanje dnevnika "Zeri" da je zamenica premijera Kosova Edita Tahiri smenjena sa mesta šefa pregovaračkog tima u razgovorima sa Srbijom.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je 14. juna u Briselu posle sastanka sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton rekao da bi ubuduće dijalog Beograd-Priština trebalo da vodi predsednik Vlade Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.06.2012. 01:34
NECEMO NATO NI EU ! KOSOVO je SRBIJA SLOBA SRPSKI HEROJ !
Utorak 26.06.2012. 07:22
Томо Бајчетинац је пред изборе обећао, између осталог, да ће као будући пр4едседник инсистирати да се испита уставност досманлијских дивљих преговора са шиптарима и анулирање неуставних споразума и одредби појединих споразума (преговори су вођени без скупштинске платформе и нису верификовани). Међутим, после избора Томо Бајчетинац одједном мења ћуд и углавном пристаје на све уцене са запада. Најгоре од свега било би да се преговори наставе на државном нивоу, чиме би се признало све оно што су жути бандити издали и преговори подигли на међудржавни ниво што би представљало признавање независне Косове. Тако вам је кад се Бајчетинац лиже са вештицом хилари...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online