Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 24.06.2012.
15:34
Beta A

Đilas uvodi strogu disciplinu na Adi

U narednih sedam dana na Adi Ciganliji biće za 30 odsto povećan broj spasilaca, biće tri puta više skutera koji će na tom savskom jezeru kontrolisati situaciju, a alkoholisane građane će policija udaljavati sa najpopularnijeg beogradskog kupališta.

Spasioci će imati dozvolu i da budu "roditeljski strogi" prema neposlušnima

To je zaključeno danas na sastanku povodom jučerašnjeg utapanja 13-godišnjeg dečaka, na kojem su prisustvovali gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predstavnici policije, Hitne pomoći, Javnog preduzeća Ada Ciganlija i opštine Čukarica.

Dečak se utopio juče u jezeru na Adi Ciganliji pošto je na mestu nedozvoljenom za kupanje skočio sa iznajmljene pedaline.

Gradonačelnik Beograda ocenio je da su standardi i procedure na savskom jezeru za bezbednost kupača maksimalno ispoštovane, ali da to "očigledno nije dovoljno".

"Moramo da učinimo sve da pokušamo da spasimo i one koji se ne pridržavaju pravila. Kažite šta je sve neophodno, grad će obezbediti sredstva ukoliko JP Ada Ciganlija ne može", rekao je Đilas.

On je naveo da od danas pedaline na savskom jezeru neće moći da se iznajme bez dokumenta i da ih korisnici voze bez prsluka za spasavanje, kao i da će ubuduće spasioci primenjivati i "roditeljske" mere, ako vide dete koje se kupa na nedozovoljenom mestu.

"Sad ima četiri skutera na vodi i biće ih još tri puta toliko. Uradićemo sve da se i svako dete koje pređe ogradu vrati roditeljima živo, ali će spasioci primeniti i one roditeljske mere... ako treba neka se zapreti i podvikne", rekao je gradonačlenik.

On je istakao i da će policija testirati alkoholisane građane na Adi i slati ih na trežnjenje, kao što to ima pravo i kod pešaka u saobraćaju, i izrazio očekivanje da će policija maksimalno pomoći da se ta mera sprovede u delo.

Prošle snedelje na Adi Ciganliji se utopio čovek u alkoholisanom stanju koga su spasioci prethodno više puta opominjali i zabranjivali mu da se kupa.

"Ima puno mladih na Adi, ima i agresivnog ponašanja. Juče su i spasena dva života, pa mislim da je dobra preventiva da se i o tome izveštava u medijima", rekao je Đilas.

On je istakao da dodatni skuteri sa spasiocima na savskom jezeru moraju biti sledećeg vikenda, kao i da spasioci sami predlože kako da se organizuje ta služba posle 19 časova, do kad je dozvoljeno kupanje, s obzirom da se naročito mladi kupaju i u kasnim večernjim satima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.06.2012. 06:05
U ovom slučaju je disciplina poželjna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online