Ponedeljak 1. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 21.06.2012.
22:39
Blic A

Vučić nudi Dačiću mesto premijera, ali ne i MUP

U narednih nekoliko dana biće jasno ko će formirati vladu ili makar ko će biti njen stožer - demokrate ili naprednjaci. Mada se u javnosti poslednjih dana kao glavni krivac pominje Mlađan Dinkić i Ujedinjeni regioni Srbije, beogradski “Blic” piše da dogovor u stvari koči lider socijalista Ivica Dačić, koji sada traži i premijersku poziciju.

Da li će biti saradnici u novoj vladi: Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
 

- Pošto je dobio jaku ponudu od Srpske napredne stranke, Dačić je povećao svoje zahteve i pred demokratama. Osim što insistira na resorima koje je imao i u prošloj vladi, predsednik SPS traži i mesto predsednika vlade, ali i da ostane ministar policije - navodi izvor “Blica” iz vrha Demokratske stranke.


- Dogovor o ključnim principima ekonomskog programa je skoro postignut. Sve zavisi da li će Tadić pristati na sve što traži Dinkić, a to su resori ekonomije i finansija - navodi naš izvor.
 

Sastanak Tadić - Dinkić

Kako piše “Blic“, u sredu kasno popodne održan je sastanak predsednika DS i URS Borisa Tadića i Mlađana Dinkića. Razgovor je trajao dva sata i protekao je u prijatnoj atmosferi, ali dogovor još nije postignut, kaže sagovornik “Blica”, uz ocenu da je i sam susret Tadića i Dinkića “dobar znak”, kao i da se mogu očekivati njihovi novi sastanci.

Novinarima “Blica” je iz više izvora rečeno da je vlada SNS - SPS - URS na čelu sa Dačićem u ovom trenutku izglednija. Veliku podršku lider socijalista dobio je od Ruske Federacije, gde mu navodno nude i povoljne kredite za Srbiju u vrednosti od nekoliko milijardi evra. Naravno, samo u slučaju da on bude novi premijer. Kako je ranije potvrđeno, Dačić će po drugi put u kratkom roku ponovo otputovati u Moskvu, gde je neposredno pre izbora bio i Tomislav Nikolić, tada lider SNS, kao i Mlađan Dinkić.


Aleksandar Vučić, lider SNS, izjavio je da je potencijalnim koalicionim partnerima ponuđen “fer i korektan dogovor za formiranje nove vlade”. Imajući u vidu šta se sve nudi socijalistima i ursovcima, ta ponuda je i više nego izdašna. Prema izvorima “Blica“, naprednjaci nude Dinkiću sve ekonomske resore i zdravstvo, dok je lideru SPS ponuđena premijerska pozicija.


- Socijalistima SNS nudi mesto predsednika vlade i sve resore koje su do sada imali, osim Ministarstva unutrašnjih poslova, na čijem čelu želi da se nađe Vučić. Sa druge strane, Dačić ne bi da se odrekne policije i predlaže lideru naprednjaka mesto šefa diplomatije, što on odbija. Posle onog što mu je Vučić ponudio, lider SPS ne pristaje na manje ni kod demokrata - kaže sagovornik “Blica”.

Nema dogovora bez socijalista

Aleksandar Vučić, v.d. predsednika SNS, rekao je ranije da je socijalistima data ponuda, ali da još nema konkretnog dogovora.


- Mi smo ponudili dogovor i spremni smo da formiramo vladu u roku od nekoliko dana. Nismo dobili nikakav odgovor, sem da će ga možda biti ako ne uspeju njihovi pregovori s drugim partnerima. Razgovarali smo samo sa SPS, a o drugim strankama ne želim da govorim, jer koalicije ne može biti ako u njoj nema socijalista - naveo je Aleksandar Vučić.


Na pitanje da li bi mu smetalo da Ivica Dačić bude premijer, Vučić je odgovorio da ne želi da se izjašnjava o tome, ali da, što se tiče Srpske napredne stranke, nema partijske i lične političke sujete, i ne mora da zauzme sva mesta u državi. Takođe je istakao da ne misli da je realno da Srpska napredna stranka formira vladu sa Demokratskom strankom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.06.2012. 22:48
Dacic i Dinkic ce preuzeti svu vlast kad uzmu sva ministarstva i premijersko mesto..... ..... Ovi ostali morace sad izmisljati nova ministarstva za svoje clanstvo !
Četvrtak 21.06.2012. 23:35
Mali Ivica sve pohlepniji....a svi zajedno BUVLJAK !!
Četvrtak 21.06.2012. 23:37
Ludilo se nastavlja! Ili ne prestaje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online