Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 21.06.2012.
13:03

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Čeda bi dobro vodio Skupštinu

Nedostaje mi parlament i jedva čekam da budem samo poslanik i sednem u klupu. Funkciju predsednika Skupštine Srbije odlično bi obavljao lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović. Politički programi i ciljevi nam se razlikuju, ali smo odlično sarađivali. On je fer, korektan, spreman za dogovor i poštuje obećano - kaže za "Vesti" bivša predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

 


Koliko Srbija gubi otezanjem oko formiranja vlade?


- Moramo obezbediti većinu što je pre moguće, ali to ne zavisi samo od volje, već od mnogih drugih faktora.

Jeste li se odmorili od poslanika?

- Radim i dalje. Samo u struci, kao lekar i na fakultetu. Po prirodi nisam neko ko se žali, lepo smo sarađivali i zadovoljna sam svojim rezultatima.
 

Je l' vam nedostaje rad u parlamentu?

- Jedva čekam da budem poslanik.

Nećemo dirati plate i penzije

 

Članovi Fiskalnog saveta tvrde da moramo uštedeti milijardu, a to je moguće jedino smanjenjem zarada?


- Ne! Nećemo to dozvoliti ako budemo deo nove vlade. Fiskalni savet je počeo da izlazi u javnost od kada imamo tehničku vladu. Trebalo bi da objasne koliko dugo je potrebno da traje to zamrzavanje i šta ono znači za čoveka koji mora sebi obezbediti egzistenciju. To je nemoguće.


Dobro podnosimo krizu


Kako ljudi podnose ekonomsku krizu, da li su depresivniji?

- Podaci govore da u Srbiji to nije slučaj. Jeste u Evropi. Uopšte nam se nije povećao broj pacijenata od kada je kriza.

A šta ako vas ponovo predlože da budete predsedavajuća?

- Prihvatiću sve zadatke koje partija od mene traži, pa ako treba i funkciju predsednice Skupštine ponovo. Volela bih, ipak, da se malo odmorim.

Priča se da ako SPS uđe u vladu, vas čeka funkcija u Ministarstvu zdravlja?

- Potpredsednica sam partije i sa prvim čovekom stranke Ivicom Dačićem dugo sarađujem. O personalnim rešenjima uopšte nije bilo reči. Nije to razlog što vlada još nije formirana, i ne određuje to raspodela funkcija. Mene Ivica ne bi lagao, a ni ja ne bih vas. Dakle, to je samo medijska spekulacija.

Sa kojim strankama ste bolje, a sa kojim lošije sarađivali u parlamentu?

- Mogu se pohvaliti da smo svi odlično sarađivali. Poslanici su bili korektni, zadovoljna sam onim što je urađeno. Za četiri godine doneli smo preko 1.000 zakona.

Govori se da vas može zameniti lider LDP-a Čedomir Jovanović?

- Ne bih imala ništa protiv. Iako su nam partije na ogromnoj političkoj distanci, sa Jovanovićem sam imala perfektnu saradnju.

Znači dobar je kandidat?

- Apsolutno. Jedan od boljih. Odgovoran je, fer, uvek spreman za dogovor i poštuje ono što obeća.

Najavljuje se zamrzavanje plata i penzija kao mera štednje.

..

- Mi se sa tim ne slažemo. Smatram da vlada mora štedeti na drugačiji način. Prosečni građani i penzioneri ne mogu da štede, jer već teško žive i ne treba im stezati kaiš. Treba pokrenuti proizvodnju i dovesti investitore.

Ekonomisti kažu da investitora nema na vidiku...

- Vlada će imati zadatak da ih nađe. Hitno. Neka angažuju stručnjake. Bavim se ekonomijom duše, a ne proizvodnjom, pa ne mogu govoriti o tome.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.06.2012. 13:13
Кувају нас на тихој ватри! Оформиће владу ДС-СПС-УРС и ЛДП, и овом малом несрећном човеку Јовановићу ће дати нешто што нико од осталих неће смети да прихвати, а то је нешто везано за косовско питање и преговоре. И тај мали несрећни човек ће потписати неки документ који ће у међународној заједници представљати независност Косова!! Требало би као народ да будемо мудрији и да жестоко нападнемо на свим слободним медијима и интернету овакву подвалу. Данас се не боримо мачем, већ пером...а кад се време промени у нашу корист променићемо и начин борбе
Četvrtak 21.06.2012. 13:12
Mora da ju je zguzio ovih dana!
Četvrtak 21.06.2012. 13:17
LEPA ZENA PO IZGLEDU, ali nikava u politici dajuci za Cedu ovakav kompliment VEZAN za skupstinu . Gospodjo SLAVICE, PA NIJE SKUPSTINA PIJACA , PREDLOZITE NEKOG KO VOLI REPUBLIKU SRPSKU I JASNA STVAR SRBIJU!?.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online