Sreda 3. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.06.2012.
06:03
Alo! A

Dačić dao "fore" Tadiću sedam dana

Ivica Dačić, lider SPS-a, započeće pregovore s naprednjacima o formiranju nove vlade ukoliko za sedam dana koalicije stranaka okupljenih oko DS-a i SPS-a ne postignu dogovor i ne obezbede parlamentarnu većinu.

Evo ti sedam komada fore - ako to ne iskoristiš, zvaću Tomu da bude plejmejker: Ivica Dačić i Boris Tadić
 

Kako piše beogradski “Alo!“, pozivajući se na izvor blizak pregovaračkim timovima demokrata i socijalista, Boris Tadić i Ivica Dačić trebalo bi na sledećem sastanku, koji se očekuje u nekoliko narednih dana, da konstatuju imaju ili nemaju većinu.


- Taj sastanak će biti presudan. Ukoliko ne bude bilo dogovora o većini, socijalisti su jasno poručili da nema ni govora da idu na nove izbore, već da će krenuti u pregovore s naprednjacima. Dakle, ili će se Dačić i Tadić dogovoriti ili ništa od te vlade. U slučaju da nema dogovora, SPS kreće u pregovore s naprednjacima, a to bi najbrže moglo da bude sredinom iduće nedelje. U svakom slučaju Srbija će imati vladu najkasnije za dvadesetak dana, a vrlo brzo znaćemo da li će njenu okosnicu činiti DS i SPS ili SNS i SPS - priča naš sagovornik.
 

Vučić: Spremni smo!

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je za “Alo!“ da je spreman da razgovara s koalicijom SPS-PUPS-JS.

- Mi smo spremni da s njima razgovaramo o budućoj vladi. Ne bežimo od odgovornosti - poručio je kratko Vučić.

Ukoliko se Tadić i Dačić ipak dogovore, vladu bi pored njihovih koalicija, činili i URS i delovi “Preokreta“.


- Ta vlada imala bi najverovatnije 17 resora. Demokratskoj stranci bi pripali spoljni poslovi (Tadić ili Milica Delević), poljoprivreda (Petrović), odbrana (Šutanovac), socijala (Ljajić)... SPS dobija policiju (Dačić), prosvetu (Obradović), infrastrukuturu (Mrkonjić) i sport (Branko Ružić). PUPS traži ekonomiju, a kandidat je Milan Krkobabić. Što se tiče zdravlja, ako taj resor pripadne DS-u, kandidat je Đorđe Bajec, a ako ode SPS-u, mogući ministar je direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić. Mlađan Dinkić u ovakvoj vladi traži finansije i NIP, dok bi predstavnici „Preokreta“ Zaharije Trnavčević i neko iz SPO dobili mesta državnih sekretara. Čedomiru Jovanoviću bi pripalo neko od profitabilnijih javnih preduzeća. Visoke funkcije u finansijskim i bezbednosnim strukturama planirane su za Borisove najbliže saradnike Miodraga Rakića i Jovana Ratkovića, ali i Dačićeve - Ivicu Tončeva, Petra Škundrića i Dragana Markovića Markonija - otkrio je sagovornik lista “Alo!“.

POVEZANE VESTI

Petak 15.06.2012. 09:16
Sutanovac odbrana, infrastrukturu Mrkonjic, Dinkic ne ide nigdje bez finansija, a ekonomiju strucnjaku za penzije ! Da nije tragicno, bilo bi komicno ! Neka zadrze staru vladu, ne vidim neke " promjene " !
Petak 15.06.2012. 12:18
A kada sve izdele,još 4 godine tuge,plača,bede i sirotinje za ostatak Srbije...................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online