Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.06.2012.
15:25 >> 20:23h
rts rs A

Šta je File pričao sa stranačkim liderima?

Stranački lideri Boris Tadić, Aleksandar Vučić i Čedomir Jovanović razgovarali u odvojenim sastancima sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom. Teme razgovora evrointegracije Srbije i formiranje vlade.

 Nasatavk evrointegracija Srbije: Zaključak razgovora Filea i Tadića

Evropski komesar za proširenje Štefan File razgovarao je sa stranačkim liderima predsednikom DS-a Borisom Tadićem, liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem i predsednikom LDP-a Čedomirom Jovanovićem.
 

File se najpre sastao sa Tadićem. Kako je saopštio DS, u razgovoru je "posebno istaknut značaj nastavka evropskog puta Srbije, reformi i političkih procesa koje taj put podrazumeva".

Tadić je informisao Filea o dosadašnjem toku razgovora o formiranju nove Vlade Srbije i naglasio da DS insistira da ta vlada bude okupljena oko programskih ciljeva "koji podrazumevaju odgovoran pristup o rešavanju problema sa kojima se građani suočavaju".

Evropskim zvaničnicima Fileu i Vensanu Dežeru lider naprednjaka Aleksandar Vučić preneo je da je Srbiji potrebna Vlada koja može da donese promene.

Kako je saopštila Srpska napredna stranka, Vučić je evropskom komesaru za proširenje i šefu Kancelarije EK u Srbiji preneo da se nada da će Srbija umeti da istraje na svom evropskom putu i, istovremeno, uspeti da sačuva svoje vitalne nacionalne interese.

Vučić je zvaničnicima Evropske unije rekao "da je Srbiji potrebna Vlada koja može da donese promene, a da bi ponavljanje istog predstavljalo korak unazad za Srbiju i njene građane.

File se sastao i sa liderom LDP-a koji je rekao da je za Srbiju veoma važno da u što kraćem roku dobije vladu koja će učvrstiti njenu evropsku orijentaciju.

Na sastanku sa Fileom u Skupštini Srbije u Beogradu, Jovanović je dodao da bi nova vlada sa jasnom evropskom orijentacijom "prekinula svako tumaranje zemlje".

Lider LDP-a je istakao da je Srbiji potrebno "hrabro liderstvo" za sprovođenje političkih i ekonomskih reformi, kao i da nova vlada mora biti mnogo efikasnija u procesu evropskih integracija.

"Naredna Vlada mora biti sposobna da vodi odgovornu politiku kako u ekonomiji, tako i na spoljnom i regionalnom planu", rekao je on i naglasio da "evropska Vlada može biti izgrađena samo na evropskom sistemu vrednosti".

Evropski komesar doputovao je na inaguraciju predsednika Srbije Tomislava Nikolića sa kojim je, prethodno imao i bilateralne razgovore.

Uoči dolaska u Srbiju File je istakao da Brisel želi da se dobri odnosi između EU i Srbije nastave, a da EU očekuje brzo formiranje vlade u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 21:30
Haha pa drzao nam lekciju ... Ako ne priznate Kosovo nema vam Leba, ako ne pustite Zukorlica bolesnika da prica svaki dan sat na tv i da se pise o njemu bar po jedna Steanic onda nema vam Vode , ako nebudite radili sto mi vama naredjujemo ona cemo vam zatvoriti granice , ako nebudite ovo ono i tako to ... Ma sta pricate sa potonulim brodom , bolje da ste odigrali partiju saha na opusteno pametnije bi vam bilo :-)))
Utorak 12.06.2012. 07:06
Poziva ih svaba pojedinacno na drilovanje kao male djake iz osnovne skole! Srbijo, nisi bolje ni zasluzila jer si tako i glasala!
Utorak 12.06.2012. 07:41
Ovo je cirkus.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online