Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 11.06.2012.
19:40
Beta A

"Važnije je ko nije, nego ko je došao"

Član predsedništva Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da je nedolazak većine političara iz regiona na inauguraciju novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića loš signal.

Negativna poruka što nisu došli predstavnici iz regiona: Borislav Stefanović
 

Stefanović je, gostujući na Televiziji Vojvodina, rekao da je u nekim zemljama istočne Evrope "nažalost važnije ko nije došao, nego ko je došao" na takvu svečanost i ocenio da je nedolazak predstavnika iz Hrvatske, BiH, Slovenije i drugih država regiona
negativna poruka.

"Mislim da je predsednik Nikolić u prethodnih desetak dana shvatio da su njegove reči - reči predsednika i da kao takve imaju konsekvence, i zato on itekako mora da vodi računa šta će da kaže", rekao je Stefanović.

Na pitanje da li se može dovesti u vezu nedolazak visokih zvanica iz zemalja regiona na inauguraciju s tim što neke zemlje regiona nisu želele da pruže podršku Vuku Jeremiću za izbor na mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN, Stefanović je rekao da su to dve različite stvari.

"Siguran sam da pitanje glasanja za Jeremića ne bih nikako stavio u isti kontekts jer su to potpuno odvojene stvari", rekao je Stefanović i dodao da je to pitanje unutrašnjih odnosa u državama koje nisu pružile podršku.

On je dodao da su u regionu još prisutne traume iz proslosti, ali da je "Srbija učinila najviše u regionu u procesu pomirenja". "Ko god da vodi ovu državu i vladu moraće da ima puno takta i razumevanja za sve istorijske okolnosti", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.06.2012. 20:41
A sta hoce ovaj potrcko.U kom li je on filmu?Znate kad je dolazio na kosovo,u mesto rudare plakao ko malo dete kad smo ga napali da je prodao kosovo.Od tada ga nema kod nas...LAKO JE PRICATI IZ FOTELJE.
Utorak 12.06.2012. 06:38
U samom startu su loše otpočeti odnosi sa najbližim komšjama. Olako pokvareno, teško i dugo će se popravljati.
Utorak 12.06.2012. 07:24
Nisam politicar, ali nisu i politicari neki nadnaravni ljudi sa druge planete, pa su pametniji i sposobniji. To sto nisu dosli iz nama neprijateljskih zemalja na inauguraciju Predsednika Srbije je dobar znak da i nas predsednik nikda nece doci kod njih u posetu. I vise bih voleo da su nam dosli predsednici Papue Nove Gvineje i Venezuele nego ovi trabanti iz okruzenja, jer su nam to mnogo blizi narodi i mnogo veci prijatelji!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online