Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 09.06.2012.
00:37
Beta A

Samardžić: Vlada je Tačiju izručila Srbe

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić optužio je danas šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da "obmanjuje javnost", a Vladu Srbije da je kosovske Srbe "izručila vlasti Hašima Tačija i pustila ih niz vodu".

Tek ćemo otkrivati šta je sve dogovoreno, tvrdi Samardžić
 

"Danas se jasno vidi da su razgovori oko severa Kosova i položaja Srba na Kosovu bili najobičnije obmanjivanje srpske javnosti. Ovo je čas istine, a nažalost otkriće se i da su i ostalim tačkama tog sporazuma Srbi na Kosovu i Metohiji jednostavno izručeni vlasti Hašima Tačija i pušteni niz vodu od strane Vlade Srbije", rekao je Samardžić agenciji Beta.

Stefanović je rekao da ne postoji pisani trag o tome da se sporazum o slobodi kretanja ne odnosi na sever Kosova i Metohije, ali da je beogradski tim jasno istakao da zbog specifičnosti severa Kosmeta relevantni paragraf tamo ne može biti primenjen.

"Stefanović je danas još jednom pokušao da obmane javnost Srbije, prvi put time što je rekao da je za Srbe na severu Kosova dogovorena garancija u vezi sa registarskim tablicama, a danas da oni zapravo nisu imali nikakvo pisano uverenje Roberta Kupera ili evropske strane", rekao je Samardžić.

Samardžić je naveo da će se korak po korak, kao i za registarske tablice, otkrivati istina i o ostalim tačkama tog sporazuma.

"Međutim, potrebno je skrenuti pažnju da je Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije raspravljao o tom pitanju i svi članovi odbora, pa čak i predstavnici Stefanovićeve Demokratske stranke, još prošle jeseni jasno su rekli da su dogovori o slobodi kretanja i registarskim tablicama zapravo uterivanje Srba u sistem Prištine", rekao je Samardžić.

To je tada jasno rečeno, ali mediji, nažalost, to nisu pratili i nisu umeli tada da pokažu ono što je u skupštini rečeno, ocenio je potpredsednik DSS-a.

POVEZANE VESTI

Subota 09.06.2012. 01:07
To onda znaci da je prekrsen Ustav,odnosno zakon,te stoga locirati odgovorne,predati sudstvu i najstrozije kazniti. Odbaciti i ponistiti sve odluke,ugovore itd. kojima je prekrsen Ustav i zakon. Nista sto je ucinjeno protivno zakonu ne moze i nece biti biti obavezujuce. Pa ne moze se prodati naprimer ....komsijin auto,kuca i onda kao sve je OK....ma dajte. Odmah postupite po zakonu,izdajte naloge za hapsenje i ne pricajte previse.
Subota 09.06.2012. 06:04
Boze dragi, daj nama Srbima snage da oprostimo jedno drugom grehe,da se slozimo i umnozimo,da vratimo ono sto nam pripada od pamtiveka,nase sveto Kosovo.
Subota 09.06.2012. 06:58
Zna se kakav je postupak za veleizdaju i spijunazu u korist strane zemlje, sta se onda jos ceka, kog djavla?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online