Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 07.06.2012.
10:13
anadolu agency A

Čanak: Nikolić nastavlja Šešeljevim putem

Očekivao sam da će novi predsednik, Tomislav Nikolić "pokazati da se njegova politika nije nimalo promenila od vremena Vojislava Šešelja", izjavio je Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicioni partner čelnika Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića u razgovoru za agenciju Anadolija (AA).

Nikolić nastavlja Šešeljevim putem///

Čanak je ovo rekao analizirajući nedvosmislene osude Nikolićeve izjave da u Srebrenici nije počinjen genocid, a koje proteklih dana, jedna za drugom, stižu iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Evropske unije (EU).

"Cela priča o pravljenju Srpske napredne stranke (SNS) bila je praktično pranje biografije Tomislava Nikolića, a ne zamena njegovog političkog kursa. U svemu tome on, kao čovek koji je ostao zapamćen po izjavama da ne vidi nikakav problem da Srbija bude ruska provincija, nastavlja tu istu politiku koja je čitav region gurnula u sumrak 90-tih godina prošlog veka. Ja Tomislavu Nikoliću ništa ne verujem! Mislim da će tek vreme pokazati kolika je ovo bila greška s njegovim izborom za predsednika Srbije", kazao je Čanak za agenciju Anadolija.

Na pitanje gde su granice Nikolićevog političkog delovanja kada je svoj prvi predsednički mandat započeo s krajnje skandaloznim istupima u javnosti, Čanak napominje:

"Nažalost, vreme koje je za nama pokazalo je da ne postoji dno, već samo pregrade. Mislim da će ovo što se sada događa s Tomislavom Nikolićem, zaista, biti ogroman korak unazad po pitanju evropskog puta Srbije. Ali, postoji dobra vest. Ovo je bio hladan tuš za sve one koji su mislili da je borba protiv Miloševićevog vremena i Šešeljevih zločina završena. Mislim da se sve demokratske snage moraju vratiti na jasan put beskompromisne borbe protiv takvih pojava, inače će Srbija da se ponovo sunovrati u ponor iz kojeg smo taman pomislili da smo se izvukli".

Čanak ne smatra da nova Vlada Srbije, koju će verovatno voditi njegov koalicioni partner, bivši predsednik Srbije Boris Tadić, može neutralizirati politiku Nikolića.

"Ali, može dati alternativu, a to će onda biti veoma značajno za sledeće izbore. Od 2000. godine ja se zalažem za lustraciju. Nastavit ću da se zalažem dokle god budem živ, jer, za zločine 90-tih u Srbiji neko mora da plati! To se nije dogodilo. Ne može par žrtvenih jagnjadi u Hagu oprati čitav jedan tip mišljenja koji još, nažalost, ima predstavnike u Srbiji. Dakle, dok se to ne uradi, ovakve stvari će nam se stalno ponavljati", ističe Čanak, koji je potvrdio da lično neće učestvovati u novoj vladi. Važno mu je, kako kaže, da u Srbiji postoji jasan proevropski koncept, a da su "personalna rešenja manje važna".

"Dodik ima pravo da komentariše"

Komentarišući insistiranje predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)
Milorada Dodika da u novoj Vladi Srbije ne može biti čelnik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, jer on "osporava Republiku Srpsku (RS)", a što je izazvalo buru reakcija u Beogradu, Čanak tvrdi da to ne treba "tako dramatično gledati".

SPS: Nek se Čeda pomiri s Dodikom

"Kao što Jovanović ima pravo da komentariše događaje u Bosni, i Dodik ima pravo da komentariše događanja u Srbiji. Ne bih ja to baš dizao na nivo ucenjivanja. A odavno je poznato da se njih dvojica ne slažu. Ovo neće uticati na odnose Dodika i Tadića", ocenio je Čanak.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.06.2012. 10:20
Predsednik iznosi mišljenje ogromne većine ljudi u Srbiji ! A USA i EU se pozivaju na mišljenje suda u Hagu iako su USA zabranile da se na tom sudu njihovi zločini i pomenu ! Toliko o licemerju zapadne demokratije ! Svi pravnici sveta koji nisu upregnuti u lanac globalističke propagande se smeju na ovakve čisto političke odluke i izmišljanje genocida gde ga nikada ni u naznakama nije bilo.. ALI ZATO GENOCID NAD SRBIMA SE NE POMINJE ! Ovo stvorenje na slici mi je ispod časti da komentarišem.
Četvrtak 07.06.2012. 10:27
"nastavlja tu istu politiku koja je čitav region gurnula u sumrak 90-tih godina prošlog veka.".... и упорно се заборавља ЧИЊЕНИЦА да су управо ЊЕГОВЕ кумровачке колеге,гурнуле тај регион у сумрак.... крме комуњарско...
Četvrtak 07.06.2012. 12:12
Ovaj krmak pripada antisrpskoj mašineriji koja se pokrenula izborom Nikolića za predsednika. Pogledajte kakva se medijska kampanja vodi, Tomislav izjavio ovo, Tomislav izjavio ono, moraće da objašnjava da se ograđuje... Prvo se javljaju ustaše (ko o čemu kurva o poštenju), pa predstavnici eu, ameri, domaće izdajnike da ne pominjem. Nikolić je ostao suzdržan na ove napade čime je dokazao zrelost i mudrost kao vođa srpske nacije. Ja poručujem ovim neprijateljima dobili ste srpskog predsednika koji nema šta da vam se pravda i izvinjava, zna on dobro koje ste zlo naneli srpskom narodu, bestidnici!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online