Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 03.06.2012.
08:18
Srna A

Kosovska policija oduzima srpske tablice

Kosovska policija počela je da južno od Ibra oduzima srpske registarske tablice sa početnim slovima gradova na Kosovu, kao i da isključuje vozila s tim tablicama iz saobraćaja, javlja RTS.

Foto: Arhiva
 

Portparol kosovske policije Braim Sadriu rekao je za RTS da su u tri slučaja konfiskovali tablice i isključili vozila iz saobraćaja, i to dva u blizini Prištine i jedan u Gnjilanu.

"Onima koji imaju stare tablice MUP-a Srbije izreći ćemo kaznu, a vozila isključiti iz saobraćaja. Odluku ćemo i dalje sprovoditi sve dok više ne bude registarskih tablica MUP-a Srbije na putevima Kosova", istakao je Sadriu.

U Euleksu nemaju nikakav stav povodom oduzimanja tablica i isključivanja automobila iz saobraćaja, navodi RTS.

Privremena Vlada Kosova donijela je ranije odluku da će od 1. juna na Kosovu i Metohiji biti zabranjeno kretanje vozilima sa starim tablicama na kojima stoje oznake kosovskih opština, kao i vozilima sa novima registarskim oznakama kosovskih gradova koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio je nedavno da ovakva najava predstavlja zloupotrebu dogovora postignutih u Briselu.

"Ne postoje bilo kakvi dogovori niti tajni delovi dogovora i ono što je sigurno je da u samom Sporazumu o slobodi kretanja piše da će obe strane učiniti sve što mogu da građani koji žive na Kosovu i Metohiji koriste ili KS ili RKS tablice", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.06.2012. 08:49
Koje uopste ta kosovska policija.Mala banda koju je osnovala amerika,a nasa drzava pustila u rad.Sramota je da nasim gradjanima sa Kosova oduzimaju tablice i vrse nad njima razne terore.ZLA KRV SE PAMTI.
Nedelja 03.06.2012. 08:59
Reciprocitet ! Svakom vozilu koje ima siptarske tablice i voze ga siptari oduzimati tablice po celoj Srbiji pa neka plate slep sluzbu od Beograda do Pristine a siptarskih vozila ima mnogo vise na Srpskim putevima zbog gastarbajtera koji milom ili silom podrzavaju Pristinu pa nek im njihova TZV republjik kosova ili medjunarodna zajednica [deo medjunarodne zajednice ] placaju kazne i slep sluzbu.
Nedelja 03.06.2012. 10:56
Нигде лепше земље нема од Србије Душанове, зле се силе окомиле желе да нам руше снове, нигде нема лепше земље, бољих људи обичаја, где то има сем у Острог, да се земља с'небом спаја, помоз Боже, Богом мати, Свети Саво, Василије, не дај да нам отму Космет парче земље најсветије.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online