Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 01.06.2012.
16:34
Beta A

Jahjaga osudila nasilje "koje su izazvali Srbi"

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga osudila je nasilje protiv mirovnih snaga NATO-a na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić koje su, kako navodi, izazvali Srbi i u kojem je povređeno nekoliko vojnika Kfora.

Atifete Jahjaga osudila je nasilje protiv mirovnih snaga NATO-a

Jahjaga je, u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske predsednice, naglasila da su "neprihvatljivi napori srpskih nelegalnih strukura koji su pokušali nasiljem da spreče uklanjanje barikada sa ulica i spreče slobodno kretanje ljudi i robe na teritoriji Kosova".

"Kancelarija predsednika Kosova podržava aktivnosti mirovnih snaga NATO-a na uklanjanju barikada i deblokiranju puteva, što je u skladu sa aktivnostima misije Kfora na uspostavljanju stabilnosti i sigurnosti i sprovođenju vladavine prava na teritoriji Kosova", navodi se u saopštenju predsednice Kosova.

Jahjaga je ocenila da su aktivnosti NATO-a i Kfora usmerene na sprečavanju "vladavine anarhije u tri opštine na severu". Kosovska predsednica navodi da treba kazniti aktivnosti "nelegalnih i kriminalnih struktura" koje blokiraju puteve na severu Kosova i sprečavaju funkcionisanje bezbednosnih mehanizama na uspostavljanju reda, jer nisu u skladu sa Ustavom Kosova i međunarodnim pravom.

"Kancelarija predsednika Kosova traži uspostavljanje normalnih uslova u ovom delu zemlje, raskrinkavanje ilegalnih kriminalnih struktura koji kao taoce drže ljude u tom delu zemlje i zloupotrebljavaju prave probleme građana u svoje svrhe, dok pozivaju građane na aktivnosti protiv institucija", zaključuje se u saopštenju Atifete Jahjaga.

Kfor je danas uklonio barikade u opštini Zvečan, a u selu Rudare došlo je do sukoba u kom su povređena najmanje trojica Srba i dva vojnika Kfora.

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 16:33
Nosi se.
Petak 01.06.2012. 16:53
Ima dana za megdana! uvek smo se vracali na kosovo nadam se seledci put nece ostati nijedan siptar !
Petak 01.06.2012. 17:53
Neko je rekao: "Nicija nije do zore gorela". Pa nece ni USA doveka vladati svetom (vec sada ne bi mogli vise, kada bi Kina nastupila agresivnije). Mi se moramo pomiriti sa cinjenicom da su oni i njihovi trabanti priznali Kosovo kao samostalnu drzavu, ali BEZ NASEG priznanja, nece ga priznati ni Kina ni Rusija, a time ni UN i to ce nam (u nekoj novoj konstalaciji svetske sile) dati legitiman razlog da povratimo svoju teritoriju. Moze to trajati i ceo vek, pa i dva, ali osnovno je da mi nikada ne priznamo Kosovo! Ratovati danas za Kosovo je ludacki, ocajnicki pokusaj i nepotrebno prolivanje srpske krvi u unapred izgubljenom ratu. Nasa se generacija ne moze nadati, ali neka buduca sigurno!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online