Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 01.06.2012.
15:09
Beta A

Ponovo barikade za Kfor u Kosovskoj Mitrovici

U severnoj Kosovskoj Mitrovici od danas će ponovo biti blokirano kretanje Kfora i svih međunarodnih misija, odlučili su odbornici skupštine opštine koji su se sa grupom građana samoinicijativno okupili i od rukovodstva zatražili da utvrde dalje akcije pošto je Kfor uklonio barikade u Zvečanu.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić
 

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je okupljenim građanima da je odlučeno da se ponovo postave barikade, jer građani nisu bezbedni.

"Međunarodne snage su počele da se obračunavaju sa Srbima i u cilju naše zaštite moramo se braniti barikadama", rekao je Pantić.

On je dodao da su građani Kosovske Mitrovice akcijom Kfora danas potpuno blokirani, da ne mogu dalje od Zvečana, kao i da je prekinuta svaka komunikacija između centralne Srbije i Kosova. Prema njegovim rečima, dok se to ne promeni građani neće dozvoliti Kforu i Euleksu da se slobodno kreću.

"Ovakvu odluku očekujemo i od ostale tri opštine (na severu Kosova), rekao je Pantić i ponovio da Srbi ne žele sukobe već da sve probleme nastoje da reše mirnim putem.

"Očigledno je da deo međunarodne zajednice koji podržava Albance želi da izazove sukobe i isprovocira Srbe kako bi dobili alibi za ono što rade", rekao je on.

Pantić je dodao da je o situaciji u Zvečanu obavestio predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kabinet ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

"Nisam dobio nikakve informacije i ne znam šta Vlada preduzima, ali ono što je važno je da su se građani samoorganizovali, smireni su i dok ne stigne odgovor od države neće preduzimati ništa što bi ugrozilo mir i stabilnost", dodao je on.

"Građani će biti pozvani da na svaki zvuk sirene zatvore prodavnice kako bi pomogli odbranu grada, biće preporučeno roditeljima da u slučaju incidenata decu ne šalju u škole", rekao je Pantić.

Kfor je danas uklonio barikade u opštini Zvečan, a u selu Rudare došlo je do sukoba u kom su povređena najmanje trojica Srba i jedan vojnik Kfora.

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 15:13
Tako je ne dajte fasistima da se sire..
Petak 01.06.2012. 15:35
15:00 Глас Косова и Метохије: ПРОГЛАШЕНО ЈЕ ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ СЕВЕРА КОСОВА. СРБИ У МИТРОВИЦИ ОБЈАВИЛИ МОБИЛИЗАЦИЈУ СВИХ РАТНО СПОСОБНИХ. КФОР МАЛТРЕТИРА ПРЕТРЕСИМА ПО РУДАРУ И ОКОЛИНИ. БИЈУ ЖЕНЕ А ХАПСЕ ЉУДЕ. ТЕЛЕФОНИ СУ У ПРЕКИДИМА. КФОР ПОКУШАВА И ДА ПРЕКИНЕ ИНТЕРНЕТ ВЕЗУ СА КОСОВОМ, СТВАР ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ ЈЕР МОЖЕ ДОЋИ И ДО РУШЕЊА ХЕЛИКОПТЕРА КФОРА. КФОР СТАЛНО ИСПАЉУЈЕ РАКЕТЕ ДА БИ СПРЕЧИО УПОТРЕБУ ИГЛЕ ПРОТИВАВИОНСКЕ РАКЕТЕ. МНОГО СРБА ЈЕ ПОВРЕЂЕНО У РУДАРУ ИМА И ДЕЦЕ ПОВРЕЂЕНЕ ДЕСЕТИНЕ ЈЕ У БОЛНИЦАМА ИМА ВИШЕ ОЗБИЉНО ПОВРЕЂЕНИХ.
Petak 01.06.2012. 15:29
http://www.youtube.com/watch?v=e7kyxng2HnM&feature=youtu.be
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online